В Енергодарі кілька десятків освітян пішли на співпрацю з окупантами

В Енергодарі кілька десятків освітян пішли на співпрацю з окупантами.

В Енергодарі кілька десятків освітян пішли на співпрацю з окупантами. Фото: lexinform.com.ua

Події
07 липня 2022 10:19

У тимчасово окупованому Енергодарі майже півсотні вчителів стали колаборантами, розпочавши співпрацю з окупантами.

За даними мера Енергодару Дмитра Орлова, на співпрацю з окупаційною владою погодилися 46 осіб. Це 13 педагогічних співробітників: 2 – співробітники шкіл, 8 – працівники дитячих садків, 3 – позашкільні заклади, 29 – технічний персонал, 4 – працівники управління.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Усіх знаємо поіменно і не лише ми. Звертаємось до колаборантів, яких нещодавно вважали своїми колегами. Невже вам все одно на хлопців, які змінили затишок свого будинку на захист країни, своєї родини та всіх українців. Невже вам все одно на дитину, яка має право рости у вільній країні, а коли виросте, жити таким життям, яким хоче. Без примусу та пригнічення. Невже вам байдуже, що окупант вбиває українців, знищує культурну спадщину українців, проводить злочинну політику депортації українців, насильно вивозить і дорослих, і дітей. Зупиніться! Зрозумійте, що ми не вибираємо час! Ми можемо лише вирішувати, як жити у той час, який обрав нас, – написав Орлов.

Раніше ми писали, що на тимчасово окупованих територіях Запорізької області загарбники переводять українські школи на навчання за російською навчальною програмою та змушують віддавати туди своїх дітей. Такий випадок зафіксували у Пологівському районі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах