У Запорізькій області окупанти готують мобілізацію чоловіків із паспортами РФ

У Запорізькій області окупанти готують мобілізацію чоловіків із паспортами РФ.

У Запорізькій області окупанти готують мобілізацію чоловіків із паспортами РФ. Фото: bigkyiv.com.ua

Події
06 липня 2022 17:00

На тимчасово окупованих теренах Запорізької області російські загарбники розшукують чоловіків на мобілізацію.

Самі російські окупанти не хочуть зустрічатися з українськими захисниками, тому загарбники імітують бої на місці, займаються самострілом, йдуть до лікарні з "утиском хребта" і тікають.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щоб поповнити свої лави, російські окупанти вдаються і до погроз. Так, якщо батьки не віддадуть дитину до школи, то батька школяра направлять на передову як гарматне м'ясо.

Крім того, за даними Центру національного спротиву, зараз у Бердянську окупанти готують мобілізацію. Керівники місцевих об'єднань співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) дали розпорядження "зверху" надати списки мешканців будинків призовного віку. Одна з умов мобілізації – паспорт.

У Мінінтеграції радять чоловікам, яких хочуть мобілізувати росіяни на тимчасово окупованих територіях, всіляко уникати отримання повістки, а у разі незаконного призову здаватися в полон ЗСУ.

Насамперед – спробуйте використати   різні формати саботажу   призову:

  • уникайте особистого отримання повісток та дзвінків з окупаційних "військкоматів";
  • змініть номер телефону або тимчасово припиніть його використання, якщо він відомий окупаційній владі;
  • змініть місце проживання та не повідомляйте про нього;
  • якщо на вас вийшли, не відмовляйтеся прямо від "винності", а обґрунтуйте причини, чому не можете служити, наприклад, стан здоров'я, релігійні переконання тощо. Причину бажано довести документами, тому підготуйтеся.

Що робити,   якщо вас закликали :

  • за першого безпечного випадку здавайтеся в полон ЗСУ та повідомляйте, що ви громадянин України. Тоді ви тільки жертва військового злочину і згодом повернетеся додому живими;
  • пам'ятайте: рано чи пізно винні у незаконній мобілізації вас у ЗС РФ понесуть кримінальну відповідальність відповідно до ст. 438 ККУ або до МКС за порушення ст. 8-2(b) xv Римського статуту;
  • не виконуйте незаконні накази, які можуть призвести до жертв серед цивільного населення, до руйнування цивільної інфраструктури. А якщо ні, то ваші дії кваліфікують як злочин без терміну давності навіть за умови примусового призову».

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах