Боєць "Азова", який лікується у Запоріжжі, розповів про перебування у полоні

Боєць "Азова", який лікується у Запоріжжі, розповів про перебування у полоні.

Боєць "Азова", який лікується у Запоріжжі, розповів про перебування у полоні. Фото: zoda.gov.ua

Події
05 липня 2022 11:26

Військовослужбовець окремого загону спеціального призначення "Азов", який лікується у Запоріжжі, розповів, як із військовими поводилися російські окупанти та в яких умовах тримали українських захисників.

За інформацією Запорізької ОВА, більшість військових потрапили до лікарні вже з ампутаціями кінцівок, пов'язки були брудні, гнійні рани, хлопці були виснажені.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Серед тих, хто повернувся – боєць "Азова" Володимир, який розповів, що пішов захищати рідне місто Маріуполь з перших днів війни. Згодом опинився на Азовсталі, де вже до останнього з бійцями тримали оборону. Під час бойових дій чоловік отримав осколкове поранення.

– Я згадую моменти перебування у полоні. Хоча скажу, що морально ми були готові до таких умов. Харчувалися дуже погано, нам видавали їжу маленькими порціями, медичної допомоги як такої не було. Постійно чули на нашу адресу образливі коментарі. Зараз ми раді, що нарешті виявилися вдома. У цій лікарні медицина та взагалі ставлення до людей на найвищому рівні регулярно роблять перев'язки, належно доглядають, – розповів боєць полку "Азов".

Лікар-хірург прокоментував стан бійців, які потрапили до лікувального закладу під час останнього обміну полоненими. Він зазначив, що вони отримали всю необхідну медичну допомогу, зокрема психологічну.

- Бійцям потрібна реабілітація, робимо перев'язки, оперативні втручання вже виконуватимуться у плановому порядку. Але здебільшого вони потрапили до нас уже з ампутаціями кінцівок, також у нас є бійці з пораненнями органів черевної порожнини. Мені здається, що у полоні їм не надавали належної медичної допомоги, тому що пов'язки були брудні, гнійні рани, хлопці були дуже виснажені, – зазначив лікар.

Нагадаємо, 29 червня, відбувся найбільший обмін полоненими, завдяки якому додому повернулися 144 українські захисники. Це найбільший обмін від початку повномасштабного російського вторгнення. Його провели на мосту у селі Кам'янське Василівського району Запорізької області. Зі 144 звільнених – 95 захисників "Азовсталі". Серед них – 43 військовослужбовці полку "Азов".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах