Яка ситуація у Запорізькій області на 2 липня

Яка ситуація у Запорізькій області на 2 липня.

Яка ситуація у Запорізькій області на 2 липня. Фото: unn.com.ua

Події
02 липня 2022 09:22

Розпочався 129-й день повномасштабної війни РФ проти України. Ворог постійно обстрілює позиції наших військ. Яка ситуація у Запорізькій області на 2 липня – повідомили у Запорізькій ОВА.

Ситуація на Запорізькому напрямку суттєво за добу не змінилася. Противник веде позиційну оборону, готує населені пункти до кругової оборони, обладнає опорні пункти основних дорожніх напрямах. За добу ворог 31 раз обстріляв позиції українських військових, використовуючи танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З тимчасово окупованих територій за добу вдалося евакуювати 1293 людей. Серед них 284 – діти.

Минулої доби окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в Оріхові, Степовому та Кам'янському. Повідомляється про 30 руйнувань.

За інформацією української розвідки, солдати російської армії поширюють дезінформацію на тимчасово окупованих територіях нашого регіону про те, що українська влада не повернеться. Збирають людей, щоби призначити старостами окупованих населених пунктів колаборантів із місцевих. Але не отримуючи підтримки від мешканців, висувають на "пости" своїх людей.

За інформацією української розвідки, на тимчасово окупованих територіях збільшується кількість збройних сутичок між окупаційними військами. Банальною причиною їх є міжетнічні конфлікти та розподіл награбованого майна українців. Під впливом алкоголю та наркотиків учасники конфліктів зі зброєю захищають награбоване. Так, поблизу Токмака, тимчасово окупованого ворогом, стався словесний конфлікт між військовослужбовцями Росії, який переріс у збройну сутичку, внаслідок якої загинуло 4 та поранено близько 10 окупантів.

Тимчасово непідконтрольними територіями області залишаються населені пункти: Бердянського району, Мелітопольського району, Василівського району, Пологівського району (крім Орєхова та Гуляйполя).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах