МАГАТЕ втратили зв'язок із захопленою окупантами Запорізької АЕС

МАГАТІ втратили зв'язок із захопленою окупантами Запорізької АЕС -

МАГАТІ втратили зв'язок із захопленою окупантами Запорізької АЕС - Фото: npp.zp.ua

Події
30 червня 2022 09:42

Із Запорізькою АЕС втратило віддалений зв'язок Міжнародне агентство з атомної енергії.

Як повідомив гендиректор Рафаель Маріано Гроссі, ця ситуація ще більше наголошує на необхідності приїзду МАГАТЕ на ЗАЄС. За його словами, це вже вдруге за останній місяць припиняється передача даних.

На початку червня після майже двотижневої технічної перерви МАГАТЕ та український оператор станції працювали разом, щоб відновити дистанційну передачу даних про гарантії від ЗАЕС до штаб-квартири МАГАТЕ. У результаті дані за період були відновлені.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Але 25 червня зв'язок знову було втрачено через порушення систем зв'язку на об'єкті.

– Крім того, інспектори можуть виконувати важливу роботу щодо верифікації ядерного матеріалу лише тоді, коли вони знаходяться на майданчику. Інтервал перевірок фізичної інвентаризації на атомних електростанціях (АЕС) не може перевищувати встановлену тривалість. Це особливо важливо у двох блоках ЗАЕС. Ці блоки також були заправлені паливом останніми місяцями, і фізична перевірка ядерного матеріалу в них є необхідною умовою для гарантій перед їх повторним запуском, – сказали в МАГАТІ.

За даними агентства, за винятком ЗАЕС, зараз вони отримують дані від всіх інших атомних електростанцій, що діють, в Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали, що окупанти готують провокацію на ЗАЕС.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах