Окупанти готують провокацію на Запорізькій АЕС

Окупанти готують провокацію на Запорізькій АЕС

Окупанти готують провокацію на Запорізькій АЕС - фото: t.me/energoatom_ua

Події
29 червня 2022 12:58

Російські військові готують серйозну провокацію на Запорізькій атомній електростанції. Вони мають намір звинуватити українських атомників у зберіганні зброї на території станції.

Як повідомили в "Енергоатомі", окупанти вже затримали кількох працівників і під тортурами змушують їх сказати, що нібито ще в березні в бетонні чаші охолоджуючих басейнів на ЗАЕС вони скинули якусь зброю: вибухівку або снаряди.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Таким чином російські військові хочуть осушити басейни, що охолоджують, щоб перевірити чаші, а також зупинити насоси, які подають воду на системи безпеки енергоблоків.

- Якщо це станеться, то системи безпеки найбільшої в Європі атомної станції залишаться без охолодження, що саме собою є серйозним порушенням і може загрожувати ядерній безпеці. До того ж такі роботи недоцільно проводити в теплу пору року через ризик перегріву та відмову обладнання, – сказали в "Енергоатомі".

За даними підприємства, головне питання у цьому – питання контролю дій окупантів. Під виглядом "перевірки" вони можуть накидати в бетонні чаші будь-що – зброю, вибухівку, снаряди. А після цього можуть звинуватити у цьому працівників ЗАЕС чи її захисників. Це стане формальним приводом для запрошення на станцію МАГАТЕ, щоб надати ці "факти". До того ж, вони не проґавлять можливості зробити на цьому пропагандистський сюжет для російських ЗМІ.

- Зазначаємо: будь-яка зброя, знайдена на території ЗАЕС, - це зброя окупантів, яку вони використовують для здійснення ядерного тероризму та загроз усьому світу новою страшною катастрофою, – сказали в "Енергоатомі".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах