Федоров розповів, чи приходитимуть українцям повістки в додатку "Дія"

Федоров розповів, чи приходитимуть українцям повістки в "Дії"

Федоров розповів, чи приходитимуть українцям повістки в "Дії" - фото: freepik.com

Події
29 червня 2022 17:50

У соцмережах з'явилася інформація, що українцям надходитимуть повістки через додаток "Дія". Деякі навіть видалили його через це. Глава Мінцифри Михайло Федоров розповів, чи справді з'явиться така функція.

За словами Федорова, це все чутки. Він призвав не читати російські ЗМІ, бо там розповсюджують фейки, щоби дестабілізувати країну. Міністр цифрової трансформації України повідомив, що через "Дію" не приходять повістки у військкомат і запроваджувати такого не планують.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Україні повістки вручають на блокпостах, метро чи чергах на заправку. Часто це викликає невдоволення у населення, хоча насправді законом України не заборонено вручення повістки в будь-якому людному місці.

Уточнимо, що громадяни України, які відмовляються від повістки та не хочуть їхати воювати, вже почали отримувати тюремні терміни. Днями обвинувальний вирок було винесено у місті Олександрія Кіровоградської області.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах