Як у Запоріжжі працюватимуть школи з 1 вересня

Як у Запоріжжі працюватимуть школи з 1 вересня

Як у Запоріжжі працюватимуть школи з 1 вересня - фото: t.me/zoda_gov_ua

Події
29 червня 2022 17:18

У Запоріжжі розпочалася активна підготовка до нового навчального року. Наразі школи облаштують, щоб дітям там було безпечно.

Як повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, з 1 вересня у Запоріжжі збираються розпочати навчання. У тому числі – у офлайн форматі, якщо для цього будуть умови. Їх два. Перше – чи будуть воєнні дії. Друге – чи готові до роботи заклади освіти.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Старуха, у школах мають бути медичні кабінети, запасні виходи, електрогенератори, укриття для достатньої кількості учнів.

Також у школах мають бути якісні системи оповіщення. Особливо для дітей із порушенням зору та слуху. Тобто мають бути не лише сирени, а й інформаційні табло та інші способи оповіщення.

Ще в кожній установі мають бути позначені шляхи евакуації, запаси води, медикаментів.

У ЗОВА повідомили, що співробітники ДСНС перевірять кожну установу та прилеглу територію на наявність вибухонебезпечних предметів. А на початку навчального року для персоналу та учнів проведуть тренування про порядок дій під час сигналу повітряної тривоги.

- Новий навчальний рік проходитиме у складних умовах із погляду безпеки. Нам поставлено завдання Офісом Президента та Кабінетом Міністрів України підготуватися належним чином та створити умови для освітнього процесу. Кожен навчальний заклад у майбутньому повинен мати протокол безпеки, в якому зафіксовано всі позиції, а саме відеокамери, кнопка безпеки, достатню кількість запасів води, медикаментів. Належним чином повинні бути обладнані укриття з відмітками та системою оповіщення. Тому в Запорізькій ОВА створюється комісія із залучення фахівців ДСНС, представників поліції, органів управління різних рівнів, яка все це контролюватиме. Освітній процес має відбуватися, і ми сприятимемо цьому, – розповіла директор Департаменту освіти і науки ЗОВА Людмила Бухаріна.

Зазначимо, що на тимчасово окупованих територіях діти зможуть продовжити навчання дистанційно або в інших установах на підконтрольній Україні території. Учні шкіл, які поруч із лінією бойових дій, також будуть переведені на дистанційну форму навчання. Відповідне рішення керівництво ОВА прийматиме в залежності від ситуації, і при необхідності змінювати його в залежності від обставин.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах