На Запоріжжі російські окупанти тримають у полоні близько 150 осіб

На Запоріжжі російські окупанти тримають у полоні близько 150 осіб.

На Запоріжжі російські окупанти тримають у полоні близько 150 осіб. Ілюстративне фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

Події
29 червня 2022 15:31

На Запоріжжі російські війська продовжують тримати в полоні близько 150 цивільних людей.

Як повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, загалом з початку війни у Запорізькому регіоні зафіксовано вже 370 випадків викрадення мирних мешканців.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також повідомляється, що 225 людей вже вдалося звільнити з полону ворожих загарбників. Ті, хто звільнився, можуть звернутися до суду та отримати моральну та матеріальну компенсацію за час перебування у полоні.

- За всіма викраденими ведеться робота, центральні органи виконавчої влади беруть участь у переговорному процесі щодо звільнення людей під час обмінів. Частину з них відпускають після досягнення результату, із бізнесменів намагаються витягнути гроші, патріотів витіснити з територій. Доля 5 представників самоврядування невідома, – повідомив Старух.

В адміністрації також зазначають, що майже 80 днів перебуває у полоні неповнолітній син голови Запорізької військової адміністрації Владислав Буряк та ще один неповнолітній молодик.

В ОВА також повідомляють, що важливо вчасно повідомляти про викрадення, щоб людина мала певний статус.

Як раніше повідомила глава Мінреінтеграції Ірина Верещук, росіяни викрадають людей, щоб потім вимагати обміну на своїх військових.

Водночас Україна вимагає, щоб окупанти припинили так робити та обмінювали лише військових на військових. Адже Женевські конвенції забороняють обмін цивільних на військових.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах