Старух розповів, наскільки ймовірним є зараз наступ на Запоріжжя

Старух розповів, наскільки ймовірним є зараз наступ на Запоріжжі

Старух розповів, наскільки ймовірним є зараз наступ на Запоріжжі - фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
29 червня 2022 13:44

Глава ЗОВА Олександр Старух повідомив, що наразі немає великої загрози наступу окупаційних військ на Запорізькому напрямку.

Керівник регіону в ефірі телеканалу "Апостроф" розповів, що найнебезпечнішими напрямками зараз залишаються південь Харківщини та Луганщина. Там ведуть активні бої із великою кількістю техніки. А Запоріжжя поки що продовжує зміцнюватися та будувати захисні рубежі. У цьому допомагають представники інших областей України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповів Олександр Старух, ворожі війська справді просувалися дуже швидко. Першого ж дня вони були вже під Мелітополем, а на третій день фактично за дві години заблокували Бердянськ.

- Але на початку березня вибудувалася та лінія зіткнення, яка утримується вже кілька місяців. Зараз вона постійно укріплюється, передові рубежі побудовані. Друга та третя лінія оборони на стадії завершення. 7 областей дали екскаватори та деревину, щоб збудувати бліндажі. Це досить серйозна перепона для просування ворога. Земля нас захищає. Так, наразі великої загрози наступу на Запоріжжя немає, але була десь місяц тому, коли концентрувалися війська на Запорізькому напрямку. Взагалі оборонних рубежів мало не буває. Ми працюємо далі, укріплюємося всі разом, – розповів Олександр Старух.

Проте окупанти продовжують перекидати свої сили. Вони частково відновили залізничні колії до Мелітополя і тепер ними доставляють боєприпаси, запчастини та заправну техніку.

Глава ЗОВА також нагадав, що під час війни зафіксували вже понад 370 випадків викрадення громадян. З них приблизно 150 – ще у полоні. Доля п'яти представників самоврядування – невідома. Також вже близько 80 днів у полоні перебуває неповнолітній син голови Запорізької РВА Владислав Буряк та ще один неповнолітній хлопчик.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах