Як Бердянськ перейшов під контроль російських окупантів

Як Бердянськ перейшов під контроль російських окупантів.

Як Бердянськ перейшов під контроль російських окупантів. Фото: kirillovka.ks.ua

Події
24 червня 2022 11:23

Російським загарбникам вдалося швидко окупувати Бердянськ. Український нардеп розповів, як курортне місто перейшло під контроль РФ.

За його словами, нардепа Єгора Чернєва в ефірі радіо НВ, бої були в Херсонській області та в Мелітополі. Гарнізон, що залишився, в Бердянську відійшов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Ми пам'ятаємо у перші дні були протести, акції непокори, але згодом почали просто фізично виловлювати активістів, закривати їх у ділянці та проводити фактично тортури. Тому відкритий опір зійшов нанівець, але водночас там є партизанські загони, які працюють, саботують роботу (прим. - окупантів). …Не було сил і коштів, щоб чинити опір тій кількості російських військ, які на той момент заходили з боку Херсонської області, – заявив нардеп.

За даними Чернєва, у місті був невеликий гарнізон прикордонників, рота тероборони, проживали учасники АТО.

- До того ж вони вже були в перші дні мобілізовані та потрапили до інших підрозділів. Тому, власне, сталося те, що сталося. Ви пам'ятаєте, що був досить швидкий прорив – вже на третій день був окупований Бердянськ, до того ж Мелітополь, – додав депутат.

Чернєв також розповів, що більшість міських чиновників не погодилися працювати з окупантами, проте випадки колабораціонізму зафіксовані серед поліцейських. А перед повномасштабним вторгненням місцеві силовики отримали інструкції з вимогою залишити територію у разі окупації.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах