У Токмаку окупанти змушують лікарів виписувати фіктивні довідки

У Токмаку окупанти змушують лікарів виписувати фіктивні довідки.

У Токмаку окупанти змушують лікарів виписувати фіктивні довідки. Фото: censor.net

Події
23 червня 2022 13:37

У тимчасово окупованому Токмаку російські загарбники змушують лікарів виписувати фіктивні довідки про втрату здоров'я, а у разі відмови погрожують їм розправою.

Головне управління розвідки Міноборони України повідомляє, що у Токмаку зросла кількість випадків, коли окупанти звертаються до місцевих лікарів. Головна вимога: надати довідку про нездатність продовжувати військову службу за станом здоров'я.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

При цьому для лікарів виникає подвійна небезпека. У разі відмови надати довідку, окупанти погрожують лікарям розправою. А при видачі фіктивного документа неприємності обіцяє окупаційна комендатура. Через це деякі лікарі були змушені звільнитися та евакуюватися з окупованих населених пунктів на підконтрольну Україні територію.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України та вручив орден "Золота Зірка" полковнику Денису Чаюку. Військовослужбовець зі своїм командуванням став межі оборони: Василівка – Токмак, Кам'янське – Оріхів, окуповані райони Запоріжжя.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах