Зеленський нагородив воїна ЗСУ, який стримував ворожу колону у напрямку Запоріжжя

Військовому, який стримує ворожу колону у напрямку Запоріжжя, вручили орден "Золота Зірка".

Військовому, який стримує ворожу колону у напрямку Запоріжжя, вручили орден "Золота Зірка". Фото: president.gov.ua

Події
14 червня 2022 16:50

Президент України присвоїв звання Героя України та вручив орден "Золота Зірка" полковнику Денису Чаюку. Військовослужбовець у перші дні війни разом із підлеглими на околицях Мелітополя дві доби стримували просування ворожих колон у напрямку Запоріжжя. Вони також забезпечували відхід із міста підрозділом Національної Гвардії України.

Як повідомили у Міноборони України, Денис Чаюк служить у 128-окремій гірничо-штурмовій Закарпатській бригаді. Цей передовий підрозділ ЗСУ ще називають Закарпатським легіоном і його воїни працюють на запорізькому напрямку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вторгнення окупантів до України офіцер застав на Дніпропетровщині. Згодом захисники стали межі оборони: Василівка – Токмак, Кам'янське – Оріхів, окуповані райони Запоріжжя.

На напрямі Кам'янське - Оріхів наші військові прийняли дуже важкий бій з переважаючими силами. У цьому бою було знищено близько десяти одиниць ворожої техніки та близько сотні живої сили окупантів. У тому ж бою загинув командир батальйону.

У Малинівці офіцер організував визволення села за всіма правилами ведення бойових дій у населених пунктах. І результат цього бою вирішили швидкість, маневреність, злагодженість та стійкість дій українських сил.

Під час здійснення зачистки одного з приватних будинків, у якому втекли окупанти, пролунав вибух гранати, і Денис отримав поранення нижньої кінцівки, 18 уламків вилучили з ноги офіцера. Наразі він потроху відновлюється після поранення.

Під час нагородження Зеленський наголосив, що для нього велика честь вшанувати героїв, які є в історії України та завжди залишаються в пам'яті українців. Адже вони борються за життя та свободу, можливість кожному українцю та українці бути зі своїми рідними, у своєму домі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах