У Запорізькій області загинув американський військовий

На Запоріжжі загинув американський військовий.

На Запоріжжі загинув американський військовий. Фото: rollingstone.com

Події
21 червня 2022 18:05

На війні у Запорізькій області загинув 52-річний доброволець із Америки – Стівен Забельський.

У ході бойових дій в Україні в селі Дорожнянка, що неподалік Гуляйполя, 15 травня загинув 52-річний громадянин США Стівен Забельські. Чоловік підірвався на міні, повідомляє видання округу Монтгомері, штат Нью-Йорк Recorder.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Видання повідомляє, що американець належав до загону західних добровольців, приєднаних до української армії під назвою "Росомахи". Це була група з тринадцяти англомовних чоловіків: один поляк, один канадець, двоє британців та вісім американців, кожен з яких мав військовий досвід, набутий здебільшого в Іраку.

Бойові товариші Забельські розповіли про подробиці загибелі військового. За словами одного з них, американець разом із напарником дізналися, що їм потрібно залишатися на відкритій місцевості ще 24 години. Тому вони вирішили поміняти позицію та зайняти більш вигідну. Два бійці висунулися на нове місце і Забельський зачепив розтяжку – через високу траву та густий туман військовий не помітив контактного проводу. В результаті американець загинув, а його напарник отримав тяжкі поранення.

У чоловіка залишилася дружина та п'ятеро прийомних дітей, онук, сім братів та сестри, вісім племінниць та шість племінників.

На війні у Запорізькій області загинув 52-річний доброволець із Америки – Стівен Забельський.На війні у Запорізькій області загинув 52-річний доброволець із Америки – Стівен Забельський. Фото: recordernews.com

Більшість свого життя Стівен Забельскі прожив у Нью-Йорку, потім переїхав до Флориди. Дізнавшись про російське вторгнення ветеран армії США вирішив приєднатися до українських захисників.

Таким чином, Забельський став принаймні другим американцем, який загинув на війні в Україні.

Державний департамент перебуває на зв'язку з сім'єю і надав "всю можливу консульську допомогу", кажуть у Держдепі. Чиновник відмовився надати більш детальну інформацію "з поваги до сім'ї в цей тяжкий час".

Це інший громадянин США, який загинув на війні в Україні. Першим був 22-річний солдат Віллі Джозеф Кансел, котрий працював на приватну військову компанію.

У Запорізькій області 15 травня загинув 52-річний американський доброволець Стівен Забельські

Про це повідомили в газеті The Recorder (https://www.recordernews.com/obits/201919), округ Монтгомері штату Нью-Йорк, де живий загиблий.

За даними видання, американський військовий, який добровільно став на захист України, загинув під час бойових дій у селі Дорожнянка Запорізької області.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах