Чи безпечно купатися на пляжах у Запоріжжі

Чи безпечно купатися на пляжах Запоріжжя.

Чи безпечно купатися на пляжах Запоріжжя. Фото: freepik.com

Події
18 червня 2022 16:08

На Запоріжжі фахівці перевірили якість води біля офіційних пляжів загального користування.

Як розповіли у запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ, моніторинг стану води у відкритих водоймах проводили вчора, 17 червня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, за один день було досліджено 10 проб води річки Дніпро та акваторії Азовського моря на санітарно-хімічні та мікробіологічні показники. Фахівці взяли проби води:

  • 2 проби у Запоріжжі (пляж Центральний, права та ліва сторона);
  • 2 проби у Бердянську (пляж ТОВ "Дніпро-2000", пляж "Лазурний" ПП "Світал-2007");
  • 1 проба у Приморськ (центральний міський пляж);
  • 4 проби в Якимівському районі (пляж навпроти готелю "Перлина Таврії", Центральний пляж громадського користування, пляж села Степок, пляж Дитячого закладу санаторного типу "Лісова пісня");
  • 1 проба в Енергодар (пляж "Сонячний" СД "Промінь").

За результатами проведених досліджень одна проба не відповідає нормі за мікробіологічними показниками в Енергодарі (пляж "Сонячний" ЦД "Промінь") індекс лактопозитивної кишкової палички (ЛПКП).

Зазначимо, що у Запоріжжі досі діє рішення регіональної та місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відповідно до нього заборонено відвідування прибережних водойм, зон відпочинку та парків, які розміщені в межах природно-заповідних зон та лісових масивів.

Нагадаємо, що цього року через повномасштабне вторгнення окупаційних військ у Запорізькій області не буде курортного сезону. Їхати в Кирилівку, Приморськ, Бердянськ та інші курортні міста та селища поки що небезпечно.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах