У Запорізькій області російські окупанти тримають у полоні 135 людей

У Запорізькій області російські окупанти утримують у полоні 135 людей.

У Запорізькій області російські окупанти утримують у полоні 135 людей. Ілюстративне фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

Події
16 червня 2022 10:34

На Запоріжжі російські війська продовжують утримувати в полоні 135 цивільних людей.

Як повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації, всього з початку війни у Запорізькому регіоні зафіксовано вже 340 випадків викрадення цивільних. На сьогодні продовжують бути у заручниках ще 135 людей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також повідомляється, що 205 людей вже вдалося звільнити з полону ворожих загарбників. Ті, хто звільнився, можуть звернутися до суду та отримати моральну та матеріальну компенсацію за час перебування у полоні.

В ОВА також повідомляють, що важливо вчасно повідомляти про викрадення, щоб людина мала певний статус.

Як раніше повідомила глава Мінреінтеграції Ірина Верещук, росіяни викрадають людей, щоб потім вимагати обміну на своїх військових.

Водночас Україна вимагає, щоб окупанти припинили так робити та обмінювали лише військових на військових. Адже Женевські конвенції забороняють обмін цивільних на військових.

Також раніше ми писали, що у полоні перебувають 16-річний син голови Запорізької РДА, керівник Кирилівки, його заступник, міський голова Дніпрорудного, перший заступник мера Енергодару та інші.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах