Окупанти оголосили Мелітополь "столицею" Запорізької області

Окупанти оголосили Мелітополь "столицею" Запорізької області.

Окупанти оголосили Мелітополь "столицею" Запорізької області. Фото: facebook.com/riamelitopol

Події
11 червня 2022 13:15

Російські окупанти оголосили Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої Запорізької області та готуються провести там "референдум".

Самі мешканці міста відмовляються підтримувати злочинні плани країни-агресора, - розповів мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі загальнонаціонального марафону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він зазначив, що фейкове головування жодним чином не продемонструє справжні настрої населення. Він нагадав, що ми це вже бачили у Криму.

- Звичайно, жителі Мелітополя не підуть на референдум і не підтримують російську владу. Може, 3-5%, але вони є у кожному місті України. Це ті люди, які вже збожеволіли, тому можуть підтримати окупантів, – пояснив Федоров.

Але якщо росіяни захочуть провести референдум, то вони це зроблять. І не важливо, який день і час вони для цього оберуть і чи люди будуть готові на нього йти. Справжня мета загарбників – провести псевдоголосування на камери. І, на жаль, це легко сфальшувати.

- Вони точно його на камеру проведуть, точно покажуть, що всі його 100% його підтримали, або як за найкращих часів Януковича – покажуть, що всі 110% проголосували "за" і на цьому поставлять галочку, – зауважив мер Мелітополя.

Федоров також повідомив, що загалом цей результат ні на що не впливає: усі розуміють, що тимчасово окуповані території – це Україна, яку треба звільняти, а російські референдуми – це не показник настроїв населення.

А ось "представник місцевої адміністрації" Запорізької області, колаборант Володимир Рогов назвав Мелітополь тимчасовою столицею регіону та заявив, що він зберігатиме цей статус до визволення міста Запоріжжя.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах