Як виглядає тимчасово окупована Кирилівка (відео)

Який вигляд має тимчасово окупована Кирилівка.

Який вигляд має тимчасово окупована Кирилівка. Фото: romashka-kirillovka.com.ua

Події
08 червня 2022 16:32

Цього року мало хто думає про відпочинок на морі через повномасштабне вторгнення Росії на територію України. Адже замість морського пейзажу люди тікають від ракет та ховаються від окупантів. Проте мешканка Мелітополя показала, як зараз виглядає найпопулярніше курортне селище – Кирилівка.

Кожен, хто їде до Кирилівки, проїжджає Лиманське – тут майже біля кожного будинку раніше торгували рибою та вином. Зараз у Лиманському абсолютно порожньо – на все село лише три торговці із сушеною рибою.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У самій Кирилівці теж безлюдно, вулиці порожні, на лимані немає жодного рибалки. Закрит і Аквапарк, і Дельфінарій, які навряд вже відкриються у цьому сезоні.

За словами Олени, на небезпечному перехресті біля магазину "Транзит" нарешті встановили світлофор. Втім, станом на 3 червня він не працював. Біля автовокзалу також немає нікого, що дуже незвично бачити.

Небагатолюдно і на Федотової косі. Декілька автомобілів припарковані біля баз відпочинку, більшість баз закриті. Цілком можливо, що якісь номери тут все ж таки будуть доступні для броні. На косі Пересип картина не менш обтяжлива: порожні бази, розкидані будматеріали та сміття. Окрім охорони та місцевих жителів – немає нікого. Ринки на косі теж абсолютно порожні і сяють у променях жаркого сонця порожніми лотками.

А ось море зустрічає поодиноких "відпочиваючих" чистою та теплою водою. Що примітно, за словами мешканки Мелітополя, Азовське море зустріло їх без медуз.

Відео: Олена Мілена

Нагадаємо, що 18 травня у Запорізькій ОВА повідомили, що бази відпочинку у Кирилівці цього року не працюватимуть. Також була інформація, що на березі моря багато мін, а на території деяких баз відпочинку стоять "Гради". Проте, місцеві жителі це не підтверджують. За їхніми словами, до селища оккупанти навідуються раз на тиждень.

Кирилівка все ще перебуває під тимчасовою окупацією. Їхати туди треба через блокпости, які зробили російські військові, через обстріли та міни. Тому ми просимо людей все ж таки утриматися від відпочинку в Кирилівці, поки українські військові не ліквідують усіх окупантів у Запорізькій області та Україна не поверне контроль над територіями.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах