РФ не обговорюватиме статус Запорізької області у мирній угоді

РФ не обговорюватиме статус Запорізької області у мирній угоді.

РФ не обговорюватиме статус Запорізької області у мирній угоді. Фото: lexinform.com.ua

Події
07 червня 2022 11:58

Кремлівська влада вважає, що більшість жителів Запорізької та Херсонської областей нібито хочуть бути у складі Росії.

У майбутній російсько-українській мирній угоді Кремль не збирається обговорювати статус Запорізької та Херсонської областей, як і статус окупованих територій Донбасу та Криму, пише "Фокус".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, російська делегація на переговорах з Україною, якщо вони поновляться, не планує обговорювати долю та статус окупованих територій Запорізької та Херсонської областей. Причиною є те, що більшість мешканців цих тимчасово окупованих областей "підтримують Росію".

Також анонімний російський високопосадовець заявив, що Росія нібито була готова припинити війну після зустрічі двох делегацій на переговорах у Туреччині 29 березня. І Путін був готовий до такого кроку, але "на Україну натиснув Захід і Київ відкликав свої пропозиції" у мирній угоді.

Він також заявив, що переговори Києва та Москви зараз неможливі, "поки що Зеленський не вирішить відновити контакти на рівні переговорних груп".

Нагадаємо, 1 червня у Кремлі заявили, що " референдум " про приєднання до Росії Запорізької, Херсонської та на Донбасі може пройти протягом року.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах