На блокпосту у Василівці залишаються заблокованими сотні автомобілів

На блокпосту у Василівці залишаються заблокованими сотні автомобілів.

На блокпосту у Василівці залишаються заблокованими сотні автомобілів. Фото: t.me/zoda_gov_ua

Події
28 травня 2022 15:40

На ворожому блокпосту у Василівці не пропускають автомобільного транспорту. Мелітопольці, які залишили окуповане місто, не можуть проїхати на вільну територію.

Жителі тимчасово окупованих територій не можуть виїхати до Запоріжжя через блокпост у Василівці. З боку Запоріжжя на тимчасово окуповані території не можуть потрапити машини із гуманітарною допомогою.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Черга автомобілів вже понад тисячу, а пропускають у Запоріжжі не більше 40 машин на день. Вантажні ж взагалі не пропускають. Із Запоріжжя до Мелітополя, за словами очевидців, не пропускають нікого і повідомляють, що не випускатимуть до понеділка.

У колоні заблокованими залишаються маса людей, серед яких переважно жінки з маленькими дітьми, люди похилого віку. Люди звертаються на гарячу лінію з прав людей, щоб хоч хтось відреагував на проблему. Люди без води та їжі перебувають у машинах по кілька діб.

Військові просять у сірій зоні в темний час доби дотримуватися світломаскування. Чи не розводити багать, не світити ліхтариками і не лазити по посадках. Адже через порушення початку колони почався обстріл.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах