Наказав обстрілювати Запорізьку область: російському генералу оголосили підозру

Наказав обстрілювати Запорізьку область: російський генерал оголосив підозру.

Наказав обстрілювати Запорізьку область: російський генерал оголосив підозру. Фото: facebook.com/keksifarm.hayda

Події
26 травня 2022 14:33

Прокуратура повідомила про підозру російського генерала, який наказав обстрілювати Запорізьку область. Через дії окупанта загинули місцеві жителі, було знищено інфраструктуру області та житлові будинки.

Слідство встановило, що в березні 2022 року генерал-лейтенант командувач 58-ї армії південного військового округу збройних сил РФ наказав обстріляти населені пункти Запорізької області. В результаті загинули мирні мешканці та була пошкоджена інфраструктура та житлові будинки в регіоні. Про це повідомили у Офісі генерального прокурора.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Російському генералу заочно повідомлено про підозру порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

За попередніми даними, йдеться про Михайла Зусько, який народився на Волині та воював у Першій чеченській війні. Влітку та восени 2014 року генерал командував 1-м армійським корпусом російських окупантів на Донбасі та користувався там псевдонімом "Орлов Михайло Степанович".

За участь у війні на Сході України генерала було підвищено. 2020 року Михайло Зусько очолив 58-ту загальновійськову армію Південного військового округу РФ. Наразі він командує наступом на Миколаївському напрямку.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах