В "Аврорі" прокоментували ракетний удар по ТРЦ (фото, відео)

В "Аврорі" прокоментували ракетний удар по ТРЦ.

В "Аврорі" прокоментували ракетний удар по ТРЦ. Фото: 061.ua

Події
26 травня 2022 12:35

Вранці 25 травня російські військові запустили по Запоріжжю чотири крилаті ракети, одну з яких збило ППО над ТРЦ "Аврора". Адміністрація торговельно-розважального центру прокоментувала ракетний удар.

За словами генерального директора ТРЦ Валентина Сотнікова, ракета потрапила у поверх, де знаходяться зали кінотеатру та кафе.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Його практично не існує. Великі руйнування, але жертв немає. Людей не було у приміщенні. Сама будівля торгового центру ціла, коробка ціла, але всередині дуже великі руйнування, потрібно багато грошей, щоб усе відновити, – заявив Сотников.

За його словами, останнім часом ТРЦ не працював через плановий ремонт у супермаркеті, що розташований на першому поверсі, проте більшість магазинів були наповнені товарами.

Одну ворожу ракету збили сили ППО.Одну ворожу ракету збили сили ППО. Фото: facebook.com/vdv.aref.evp

- Ідіоти демілітаризували мені ресторан "Дах світу", кав'ярню Black Honey та магазин Yabloki! Ми в будь-якому разі переможемо і відсвяткуємо в оновленому "Даху світі", – повідомив ресторатор і бізнесмен Артур Гатанок, який опублікував відео "прильоту" у ТРЦ "Аврора".

На кадрах з камер відеоспостереження видно, як за лічені секунди стався потужний вибух на четвертому поверсі ТРЦ.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Artur Gatunok (@artur_gatunok)

Ракета потрапила до ТРЦ Ракета потрапила до ТРЦ

Верхній поверх майже повністю зруйнований.Верхній поверх майже повністю зруйнований. Фото: suspilne.media

Нагадаємо, що в ТРЦ через ракетний удар виникла пожежа, було знищено четвертий поверх і частково третій. Багато торгових точок на проспекті Соборному, які знаходилися біля торгово-розважального центру, постраждали через ударну хвилю. У салонах краси та магазинах повилітали вікна та пошкодилися двері та захисні ролети.

Внаслідок ракетних ударів по Шевченківському району у приватному секторі пошкоджено 62 будинки. Відомо про одну загиблу жінку, яка в момент ракетної атаки була на вулиці Моторобудівників, де знаходиться банк, до якого прилетіла одна з крилатих ракет.

У мешканців багатоповерхівок по сусідству від "Аврори" також вилетіли шибки у вікнах та на балконах, у деяких вилетіли й віконні рами.

Водночас, у Міноборони Росії запевняють, що ліквідували цехи "Мотор Січі", які нібито випускали комплектуючі для військової авіації.

- Високоточними ракетами великої дальності повітряного та морського базування у місті Запоріжжі знищено виробничі цехи заводу "Мотор Січ", які випускали авіаційні двигуни для бойової авіації повітряних сил України, у тому числі безпілотних літальних апаратів, - заявили в Міноборони РФ.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах