Подробиці ракетних ударів по Запоріжжю вранці 25 травня (фото, відео)

Наслідки ракетних ударів у Запоріжжі вранці 25 травня.

Наслідки ракетних ударів у Запоріжжі вранці 25 травня. Фото: facebook.com/vdv.aref.evp

Події
25 травня 2022 12:22

Сьогодні вранці, 25 травня, російські військові запустили по Запоріжжю чотири крилаті ракети, одну з яких збило ППО.

За словами спікера Запорізької ОВА, полковника ЗСУ Івана Ареф'єва, російські війська запустили чотири крилаті ракети о 05:13. Наразі на місцях працюють рятувальники, поліцейські та комунальники.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відомо, що ракети потрапили по цивільних об'єктах у Шевченківському районі та торговому центрі в Олександрівському районі.

За офіційними фотографіями з "прильотів" видно, що одна з ракет потрапила до будівлі "Моторбанку" та приватного сектору в Шевченківському районі.

Як повідомили в прес-службі ЗОВА, внаслідок ракетних ударів по місту в приватному секторі пошкоджено 62 будинки. Відомо про одну загиблу жінку, яка на момент ракетної атаки була на вулиці Моторобудівників, де знаходиться банк.

Внаслідок ворожих ударів по Запоріжжю постраждали понад 60 житлових будинків.Внаслідок ворожих ударів по Запоріжжю постраждали понад 60 житлових будинків. Фото: facebook.com/vdv.aref.evp

Ворожа армія запустила по Запоріжжю чотири крилаті ракети.Ворожа армія запустила по Запоріжжю чотири крилаті ракети. Фото: facebook.com/vdv.aref.evp

Одну ворожу ракету збили сили ППО.Одну ворожу ракету збили сили ППО. Фото: facebook.com/vdv.aref.evp

- Ідіоти демілітаризували мені ресторан "Дах світу", кав'ярню Black Honey та магазин Yabloki! Ми в будь-якому разі переможемо і відсвяткуємо в оновленому "Дахі світу", - повідомив ресторатор і бізнесмен Артур Гатанок, який опублікував відео "прильоту" ТРЦ "Аврора".

На кадрах із камер відеоспостереження видно, як за лічені секунди стався потужний вибух на четвертому поверсі ТРЦ.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Artur Gatunok (@artur_gatunok)

За попередніми даними, у ТРЦ через ракетний удар виникла пожежа, було знищено четвертий поверх і частково третій. Багато торгових точок на проспекті Соборному, які знаходилися біля торгово-розважального комплексу, постраждали через ударну хвилю. У салонах краси та магазинах повилітали вікна та пошкодилися двері та захисні ролети.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від SABINA MUSINA 🇺🇦 (@saba.musina)

У мешканців багатоповерхівок по сусідству від "Аврори" також вилетіли шибки у вікнах та на балконах, у деяких вилетіли й віконні рами.

Водночас, у Міноборони Росії запевняють, що ліквідували цехи "Мотор Січі", які нібито випускали комплектуючі для військової авіації.

- Високоточними ракетами великої дальності повітряного та морського базування у місті Запоріжжі знищено виробничі цехи заводу "Мотор Січ", які випускали авіаційні двигуни для бойової авіації повітряних сил України, у тому числі безпілотних літальних апаратів, - заявили в Міноборони РФ.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах