Яка ситуація у Запорізькій області на 24 травня

Яка ситуація у Запорізькій області на 24 травня.

Яка ситуація у Запорізькій області на 24 травня. Фото: zp.vgorode.ua

Події
24 травня 2022 09:38

Почалася 90-та доба війни Росії проти України. Ворог постійно обстрілює позиції наших військ із артилерії. Яка ситуація у Запорізькій області на 24 травня – повідомили у Штабі Сил оборони Запорізького краю.

На Запорізькому напрямку армія РФ продовжує завдавати авіаційних ударів та ушкоджувати артилерією інфраструктуру мирних населених пунктів, намагаючись покращити своє тактичне становище. Ворожі війська здійснюють перегрупування своїх підрозділів, нарощують систему вогневої поразки, а також проводять повітряну розвідку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окупанти активізували ведення повітряної розвідки із застосуванням безпілотних літальних апаратів у районі населених пунктів Оріхів, Гуляйполе та Велика Новосілка.

Загарбники вели обстріли за такими напрямками: Оріхів, Темирівка, Малинівка, Новоданилівка, Білогір’я, Ольгівське, Чарівне, Червоне, Новосілка, Залізничне, Гуляйполе, Времівка, Щербаки, Полтавка, Вільне поле, Преображенка.

В Енергодарі армія РФ увірвалася до квартири співробітника енерго-ремонтного підрозділу Запорізької АЕС Сергія Швеця та розстріляли його з автоматів. Чоловіка госпіталізували до місцевої лікарні з множинними кульовими пораненнями. Лікарі виборюють його життя. Водночас окупанти у своїх соцмережах відзвітували, що такими діями ліквідували "терориста", який винний у замаху на вбивство колаборанта та самопроголошеного "мера" Андрія Шевчика.

Ворожа армія завдала вкотре з артилерії обстріляла Оріхів та село Преображенка. Через російські артудари було пошкоджено два будинки, автомобіль, газову трубу і господарство. Один житловий будинок від прямого влучення повністю зруйнований.

Окрім цього, окупанти намагаються обкласти данину кожного громадянина, викрадають підприємців та вимагають від них, щоб ті платили їм частину доходу, за непокору саджають у підвал.

У Мелітополі та Василівці російські загарбники викрали трьох чоловіків та вивезли їх у невідомому напрямку.

У Бердянську окупанти з будинку викрали 54-річного громадянина Сербії.

За словами мешканців Приморська, вчора у бік Бердянська пройшла колона російських військових. А до Кам'янки Пологівського району заїхало багато військовослужбовців РФ та техніки з Маріуполя.

З мелітопольців, які хочуть залишити окуповане місто, загарбники вимагають на блокпостах від 3 до 5 тисяч гривень, а інакше не випускають.

Бази відпочинку у Кирилівці цього року не працюватимуть. На березі моря багато мін, а на території баз відпочинку стоять "Гради".

Тимчасово непідконтрольними територіями області залишаються населені пункти: Бердянського району, Мелітопольського району, Василівського району, Пологівського району (крім Оріхова та Гуляйполя).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах