У Василівці перед російськими блокпостами стоять понад тисячу автомобілів

У Василівці перед російськими блокпостами стоять понад тисячу автомобілів.

У Василівці перед російськими блокпостами стоять понад тисячу автомобілів. Фото: t.me/zoda_gov_ua

Події
19 травня 2022 18:04

Окупанти не пропускають через блокпост у Запорізькій області понад 1000 приватних автомобілів. Заблокованими залишаються жінки та діти. Люди майже закінчилися продукти.

Як повідомили у прес-службі Запорізької ОВА, люди намагаються потрапити на підконтрольну Україні територію через російський блокпост у Василівці. Інший пропускний пункт у Кам'янці не працює через активні бойові дії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Через Василівку їдуть люди із тимчасово захоплених Херсона та області, з Маріуполя. Зараз перед російським блокпостом залишаються понад тисячу приватних автомобілів.

Переважно у транспорті знаходяться жінки та діти. Продуктові запаси людей майже закінчилися, оскільки на блокпосту вони стоять кілька днів. Російські загарбники не пропускають людей на жодну зі сторін - ні на підконтрольну Україні територію, ні на тимчасово захоплену росіянами.

В обласній адміністрації зазначають, що намагаються передавати заблокованим людям воду та їжу.

Про відкриття гуманітарного коридору, який зараз заблоковано, буде повідомлено додатково.

Напередодні стало відомо, що росіяни поширюють інформацію про те, що проїзд через Василівку нібито закрито на невизначений термін через бойові дії.

Варто зазначити, що нині під контролем окупантів знаходиться частина Запорізької області вздовж Азовського моря, зокрема Мелітополь та Бердянськ. Також тимчасово захоплено місто Енергодар, поряд з яким розташована Запорізька атомна електростанція.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах