Як змінилися ціни на оренду квартир у Запоріжжі та чи є попит під час війни

Как изменились цены на аренду квартир в Запорожье и есть ли спрос во время войны

Как изменились цены на аренду квартир в Запорожье и есть ли спрос во время войны - фото freepik.com

Події
12 травня 2022 20:25

Незважаючи на те, що вимушеним переселенцям рекомендують їхати у безпечніші регіони на Заході України, до Запоріжжя теж приїжджають і залишаються люди. Одна з причин – не настільки дороге житло, як у Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях. Ми дізналися, яка зараз ситуація з цінами на оренду житла в Запоріжжі, скільки коштує зняти більш-менш пристойну квартиру і чи є бажаючі купити її в нашому місті.

Як розповіла Vgorode ріелтор АН «Zlata» Аліна Дригваль, ситуація на ринку нерухомості змінилася – значно зріс попит на оренду житла.

- Перший місяць війни 30% надавали житло безкоштовно або лише з оплатою комунальних послуг. Відповідно, і ріелтори допомагали у поселенні людей безкоштовно. На другий місяць війни вже безплатно житло було знайти складно, – сказала Аліна Дригваль.

За її словами, зараз, однозначно, попиту більше, ніж пропозицій. Людям потрібні бюджетні варіанти.

Які ціни на оренду житла в Запоріжжі станом на травень 2022

Ріелтор розповіла, що загалом ціни на оренду житла у Запоріжжі не змінилися. Першого місяця війни люди надавали житло безкоштовно, а зараз повернулися довоєнні ціни. Вони залежать від стану, заповнення квартир, також від району:

  • 1-кімнатні коштують від 2 500 до 10 000 гривень;
  • 2-кімнатні коштують від 3 000 до 15 000 гривень;
  • 3-кімнатні коштують від 3 500 до 20 000 гривень;
  • Будинки – від 3500 гривень до 2000 доларів.

Приклади цін на однокімнатні квартири у Запоріжжі -Приклади цін на однокімнатні квартири у Запоріжжі - фото: olx.ua

У середньому більш-менш нормальну квартиру в Запоріжжі можна винайняти за такі ціни:

  • 1-кімнатну – за 4-5 тисяч гривень;
  • 2-кімнатну – за 6 тисяч гривень;
  • 3-кімнатну – за 7 тисяч гривень.

Приклад двокімнатної квартири на проспекті Соборному за 6 тисяч гривень на місяць + комуналка -Приклад двокімнатної квартири на проспекті Соборному за 6 тисяч гривень на місяць + комуналка - фото: instagram .com/_alina_d_rieltor/

Чи продають зараз квартири у Запоріжжі? Чи є охочі купити?

Ріелтор Аліна Дригваль розповіла нам, що з 24 лютого по 5 травня офіційно купівля-продаж нерухомості була неможлива, оскільки не працювали реєстри. З 6 травня реєстри запрацювали, але з багатьма обмеженнями, тому ринок нерухомості активізувався поки що лише з боку продавців.

- З боку покупців ринок поки не дуже активний – люди бояться вкладати гроші в нерухомість у Запоріжжі, так як ситуація в регіоні нестабільна, – каже спеціалістка.

Ціни на покупку житла в Запоріжжі сильно не змінилися. Ось приклад однокімнатної квартири за 25 тисяч доларів -Ціни на покупку житла в Запоріжжі сильно не змінилися. Ось приклад однокімнатної квартири за 25 тисяч доларів - фото: instagram.com/_alina_d_rieltor/

А це варіант двокімнатнї в самому центрі Запоріжжя за 27 тисяч доларів -А це варіант двокімнатнї в самому центрі Запоріжжя за 27 тисяч доларів - фото: instagram.com /_alina_d_rieltor/

Які прогнози цін на купівлю житла у Запоріжжі?

Щодо цін на купівлю житла, то вони залишилися практично такими, як до війни. Проте прогнозується підвищення цін на квартири та будинки з ремонтом, які можна купити та одразу заселитися. Вартість квартир, яким потрібен ремонт, навпаки, впаде. 

- На скільки відсотків зміниться цінова політика – поки що відповісти складно. Охочі купити житло є поки що тільки в теорії – люди прицінюються, дивляться, але купувати поки що бояться, – розповідає Аліна Дригваль.

Нагадаємо, раніше ми писали про ціни на оренду житла в інших регіонах України.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах