Білорусь спрямовує "сили спецоперацій" до кордону з Україною

Білорусь спрямовує "сили спецоперацій" до кордону з Україною -

Білорусь спрямовує "сили спецоперацій" до кордону з Україною - фото: twitter.com/MOD_BY

Події
10 травня 2022 18:59

У Міністерстві оборони Білорусі заявили, що розгортають "підрозділи сил спецоперацій" на кордоні з Україною.

Таку заяву сьогодні зробив перший заступник Міністра оборони Республіки Білорусь генерал-майор Віктор Гулевич. За його словами, це реакція на те, що на Південному напрямку створили українське угруповання Збройних Сил України чисельністю до 20 тисяч людей. Тому на трьох тактичних напрямках вирішили розгорнути підрозділи "сил спеціальних операцій" для забезпечення безпеки Білорусі. 

Також генерал-майор поскаржився, що біля кордонів Білорусі нарощують присутність "США та їхні союзники" – мовляв, створене угруповання за останні півроку зросло більше, ніж удвічі. Ще, за його словами, в акваторії Середземного та Болтійського морів з'явилися "угруповання, що несе крилаті ракети морського та повітряного базування", а в країнах Польщі та Балтії збільшилися авіаційні угруповання. 

Гулевич заявив, що у їх Збройних Силах вироблено цілий комплекс заходів, спрямованих на протидію можливим загрозам.

Зазначимо, у Генштабі ЗСУ сьогодні ввечері також повідомили, що відмічалося переміщення військової техніки Збройних Сил Республіки Білорусь. Це було зробелено у рамках перевірки бойової готовності та завершення ротації окремих підрозділів, які залучаються до посилення охорони українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях.

Нагадаємо, раніше ми писали про раптові навчання у Білорусі та думки експертів про те, чим це загрожує Україні.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах