У Запоріжжі пес Арчі несе службу в поліції та шукає вибухівку

У Запоріжжі пес Арчі несе службу в поліції та шукає вибухівку.

У Запоріжжі пес Арчі несе службу в поліції та шукає вибухівку. Фото: zp.npu.gov.ua

Події
10 травня 2022 17:04

З початку перших днів війни правоохоронці працюють у посиленому режимі для безпеки мирного населення. Вірними помічниками для них стають службові собаки. Одним із таких став пес Арчі.

Завдяки собачій відданості та вмінню працювати з напарницею у тандемі, вони швидко та якісно виявляють зброю та вибухові речовини на території Запорізької області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Собаки є хорошими помічниками у багатьох сферах життя. Більшість із них – добрі охоронці домогосподарств, проте деякі вмілі пошукові системи втрачених речей, захованих предметів, у тому числі й небезпечних для життя людей.

- Готуючи собак до служби в поліції, ми з ними відпрацьовуємо навички затримання умовного порушника, готуємо до пошуку наркотиків, зброї та вибухонебезпечних речовин. Наш службовий пес Арчі – надійний напарник саме у сфері пошуку вибухівки. Ми з ним співпрацюємо трохи більше року. Але за цей час пухнастий поліцейський вже має на рахунку безліч виявлених сигнальних ракет, гранати та інші боєприпаси. І це далеко не всі його заслуги, – гордо розповідає про свого напарника молодший інспектор-кінолог Вероніка Ляшенко.

У Запоріжжі пес Арчі несе службу в поліції та шукає вибухівку.У Запоріжжі пес Арчі несе службу в поліції та шукає вибухівку. Фото: zp.npu.gov.ua

Можливо, службові собаки і не мають звання та нагород, але у них є більше – це визнання від своїх наставників та подяка за не одне врятоване життя.

Службовий пес Арчі.Службовий пес Арчі. Фото: zp.npu.gov.ua

Арчі допомогає у пошуках вибухонебезпечних предметів.Арчі допомогає у пошуках вибухонебезпечних предметів. Фото: zp.npu.gov.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах