Скільки на допомогу під час війни витратили найбагатші запорожці

Скільки на допомогу під час війни витратили найбагатші запорожці.

Скільки на допомогу під час війни витратили найбагатші запорожці. Фото: freepik.com

Події
04 травня 2022 18:16

Увечері 23 лютого Володимир Зеленський зібрав півсотні представників великого українського бізнесу. Вже наступного дня перед підприємцями постало питання: рятувати себе та бізнес чи рятувати країну. Стало відомо, скільки на підтримку армії та українців витратили найбагатші запорожці.

За інформацією журналу Forbes, із 13-ти найбагатших українців опинилися й двоє запорізьких мільйонерів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Костянтин Жеваго – $6,3 мільйонів та понад $30 мільйонів податків авансом

Останні роки основний власник компанії Ferrexpo (Полтавський ГЗК) живе в Лондоні, до нього були питання в українських правоохоронців із ГПУ і ДБР. Це не завадило фонду Ferrexpo витратити $12,5 мільйонів на гуманітарні потреби. Серед основних напрямків: соцпідтримка переселенців і постраждалих від війни, купівля машин швидкої допомоги, доставка гумвантажів, евакуація зоопарків зі сходу країни. Жеваго володіє трохи більше ніж 50% акцій Ferrexpo, тому йому зарахована половина суми, витраченої компанією. Про допомогу від нього особисто нічого не відомо.

Макс Поляков – понад $2,3 мільйона

Засновник Noosphere, яка фокусується на космічному бізнесі, Макс Поляков категорично відмовляється розповідати про свою допомогу. Але деякі великі цифри все ж потрапили в публічний простір. Волонтер та шоумен Сергій Притула проговорився у своєму стрімі на YouTube, що отримав від Полякова $1,3 мільйона , а мер Дніпра Борис Філатов розповів, що підприємець надав $1 мільйон благодійному фонду ТАПС. Співрозмовник з оточення Полякова каже, що вже виділено набагато більше зазначених сум, але Поляков строго заборонив команді розголошувати цю інформацію. «Не хоче піаритись на війні», – каже співрозмовник.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах