Яка ситуація у Запорізькій області на 29 квітня

Яка ситуація у Запорізькій області на 29 квітня.

Яка ситуація у Запорізькій області на 29 квітня. Фото: zp.vgorode.ua

Події
29 квiтня 2022 10:40

Почалася 64-та доба війни Росії проти України. Яка ситуація у Запорізькій області на 29 квітня – повідомили у Штабі Сил оборони Запорізького краю.

На Запорізькому напрямку армія РФ продовжує завдавати авіаційних ударів та ушкоджувати артилерією інфраструктуру мирних населених пунктів, намагаючись покращити своє тактичне становище. Ворог здійснює перегрупування своїх підрозділів, нарощує систему вогневого ураження, а також проводить повітряну розвідку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вранці 28 квітня ворог здійснив авіаудар, авіабомба х-55 класу "земля-повітря" впала в одному з приватних секторів міста. Постраждали п'ятеро людей, серед яких 11-річний хлопчик. Осколком також убило собаку.

Окупанти не залишають спроб проводити наступальні дії у східних районах області. Противник намагається вести активні дії у районі Гуляйполі та населених пунктах району для подальшого просування до кордону Запорізької та Донецької області. Українські захисники ведуть активну маневрену оборону, в окремих місцях завдають контрударів.

РФ поширює черговий фейк, що нібито в запорізьких лікарнях розміщено підрозділи ЗСУ і там стоїть військова техніка.

Водночас, в Якимівці патріоти підірвали залізничний міст, який був однією з основних артерій постачання озброєння та палива для техніки окупантів із Криму до Мелітополя.

Загарбники вели обстріли по населених пунктах із застосуванням літака Су-34, танка, реактивної системи залпового вогню "Град", ствольної артилерії, 120 мм мінометів та великокаліберних кулеметів за такими напрямками: Оріхів, Мала Токмачка, Гуляйпільське, Червоне, Новоданилівка, Ольгівське, Новоселівка, Залізничне, Новоандріївка, Новомиколаївка, Успенківка, Времівка, Темерівка.

В Оріхові окупанти здійснили артобстріл, внаслідок чого пошкодили 3-поверховий будинок. В одній із квартир виявлено загиблих двох людей 73 і 75 років. Також було зруйновано два приватні будинки.

У Петрівці Василівського району під час польових робіт вибухнув на міні трактор ФЕНТ, внаслідок чого механізатор загинув на місці.У Пологівському районі, в селі Новоандріївка, потрапив у ворожий артобстріл біля свого будинку місцевий житель. Внаслідок чого отримав вогнепальне уламкове поранення обох гомілок, травматичну ампутацію нижньої лівої кінцівки в районі коліна.

Тимчасово непідконтрольними територіями області залишаються населені пункти: Бердянського району, Мелітопольського району, Василівського району, Пологівського району (крім Оріхова та Гуляйполя). Відсутній мобільний зв'язок операторів "Водафон" та "Київстар" у Пологах, Токмаку, Гуляйполі, Кам'янці-Дніпровській та у селищі Веселе.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах