У Запорізькій області посівну проводять за 30 кілометрів від гарячих точок

У Запорізькій області посівну проводять за 30 кілометрів від гарячих точок.

У Запорізькій області посівну проводять за 30 кілометрів від гарячих точок. Фото: 061.ua

Події
12 квiтня 2022 17:57

У Запорізькій області розпочалися посівні роботи, щоб регіон не залишився без урожаю та хліба. Однак у деяких населених пунктах аграрії працюють на свій страх та ризик за 30 кілометрів від лінії бойових дій.

- Поки що складно сказати, скільки господарств почали обробляти свої ділянки. Деякі виходять у поле, починається обстріл – і вони повертають посівну. Але є ті, хто ризикує, бо розуміє, що є відповідальність перед державою, населенням, пайовиками, – розповів керівник Камишевської ТГ Юрій Карапетян.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Одне з таких господарств – агрофірма "Лев". Вже більше тижня працюють на землі майже щодня. Господарство обробляє 2000 га. Вже почали сіяти сочевицю. Найближчим часом планують сіяти соняшник.

За словами директора агрофірми Віталія Лупіноса, до війни вони встигали підгодувати озимі культури. Зараз агрофірми працюють і розуміють, що не можуть зірвати посівну кампанію.

- Усі аграрії розуміють, що треба годувати сім'ї, військових, державу. Ми – другий фронт. Ми працюємо та ризикуємо, щоб наша держава була з продовольством. Діти нормально налаштовані. Спасибі їм та їхнім жінкам, всі розуміють, що треба працювати. На посівну кампанію нам виділили бронежилети, деякі хлопці у касках. Я маю забезпечити своїх робітників усім необхідним, – додав Лупінос.

Аграрії виходять у поля у військовій амуніції і лише після того, як там попрацюють сапери. Нещодавно співробітники ДСНС вилучили 50 боєголовок. Навколишню територію ворог постійно обстрілює. Зафіксовано використання заборонених касетних бомб.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах