В Енергодарі окупанти обстріляли учасників мирного мітингу: є постраждалі

В Енергодарі окупанти обстріляли учасників мирного мітингу: є постраждалі.

В Енергодарі окупанти обстріляли учасників мирного мітингу: є постраждалі. Фото: Ольга Вакало

Події
02 квiтня 2022 14:59

Сьогодні, 2 квітня, в окупованому російськими військами Енергодарі зібрався мирний мітинг на підтримку єдності України. Проте людей окупанти почали розганяти з мінометів та у місті пролунали гучні вибухи.

Як повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, мирні жителі співав гімн України та розмовляли між собою, за всім, що відбувається, спостерігали окупанти. Коли мешканці, які прийшли на мітинг, почали розходитися, під'їхали автозаки, в яких почали "пакувати" місцевих.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Через кілька хвилин місто сколихнулося від звуків вибухів та масових обстрілів. Перелякані енергодарівці почали розбігатися у різні боки. Спрацювали сирени автомобілів навіть у віддалених від місця вибуху вулицях.

Вже відомо про чотирьох поранених через серію вибухів та мінометні черги за мирними мешканцями в районі палацу культури "Сучасник". Постраждалих госпіталізували з травмами та опіками. Точна кількість постраждалих поки що невідома.

Також повідомляється, що в Енергодарі почали глушити зв'язок: зник провідний інтернет, також неможливі телефонні дзвінки.

Варто зазначити, що російські війська захопили український Енергодар у перші дні війни. 21 березня російські окупанти викрали першого заступника мера Івана Самойдюка. 24 березня більшість депутатів міськради Енергодару склали повноваження, щоб не брати участь у можливому голосуванні про створення "будь-яких незаконних "народних республік" на території міста", говорив мер Енергодара Дмитро Орлов.

27 березня у місті з'явилася "громадська рада самоорганізації", яка, за словами Орлова, не має жодного стосунку до юрисдикції України.

Нагадаємо, що в Енергодарі знаходиться найбільша атомна електростанція в Європі Запорізька атомна електростанція з шістьма енергоблоками.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах