Яка ситуація у Запорізькій області на 2 квітня

Яка ситуація у Запорізькій області на 2 квітня.

Яка ситуація у Запорізькій області на 2 квітня. Фото: 1news.zp.ua

Події
02 квiтня 2022 10:41

На Запоріжжі ситуація все ще напружена, але контрольована. Подробиці розповіли у ЗОВА.

За словами спікера ЗОВА, полковника ЗСУ Івана Ареф'єва, противник намагається просуватися у напрямку населених пунктів Гуляйполе, Запоріжжі, Кам'янському. Але безуспішно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Пологівському районі окупанти продовжують артобстріли місцевої інфраструктури та доріг. У Токмаку окупанти планують, орієнтовно 4 квітня, провести так званий фейковий референдум. Зокрема, окупаційна влада вже повідомила місцеве населення про це.

Станом на вечір 1 квітня та ранок 2 квітня підрозділи Сил оборони Запорізького краю знищили 17 окупантів. Ще 9 – поранили. Також у ворога тепер на 6 бронетранспортерів та на один танк менше. Ще бійці знищили три авто та чотири реактивні системи залпового вогню "Град".

Також збільшення тиску на місцеве населення кілька днів тому російська армія почала застосовувати заборонені фосфорні боєприпаси. На щастя, ніхто не постраждав.

В Енергодарі, на території військової частини Нацгвардії, російські військові тримають заарештованих мирних жителів. Їх підозрюють в організації проукраїнських акцій та підготовці диверсій проти військових Росії.

У Пологах зараз тимчасово не працює відділення поліції. Міськрада створює народні дружини, щоб боротися з мародерами. Хто хоче приєднатись – виходьте на патрулювання вулиць (але не по одному).

У Мелітополі майже катастрофа з медперсоналом місцевих лікарень. Працівники не витримують тиску та шантажу з боку тимчасової окупаційної влади та військ. Виїхало приблизно 40-50% лікарів. Також заяви про звільнення написали директори шкіл, бо не хочуть працювати із окупантами.

У Мелітополі ворог продовжує розміщувати серед житлових кварталів артилерійські системи, з яких стріляє у Запорізькому напрямку. Також російські окупанти намагаються роздавати місцевим жителям так звану "гуманітарну допомогу". Для цього надають українську гуманітарну допомогу, що надходить із міста Запоріжжя.

Фахівці "Київстар" та "Водафон" працюють із відновлення мобільного зв'язку на тимчасово окупованих територіях. У Бердянську запрацював "Київстар", а в Енергодарі, Мелітополі та кількох навколишніх селах – "Водафон"

У Запоріжжі городяни, підрозділ Тероборони та інші силові структури продовжують готуватись до оборони.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах