Мер Полог розповів, яка ситуація у місті

Мер Полог розповів, яка ситуація у місті.

Мер Полог розповів, яка ситуація у місті. Фото: mind.ua

Події
31 березня 2022 13:00

У Пологах російські загарбники зруйнували житлові будинки та адміністративні будівлі. Місто залишилося без поліції, тому чоловіків просять створити "народні дружини".

За словами голови Пологівської громади Юрія Коноваленка, з 3 березня територія Полог знаходиться у зоні проведення бойових дій. Він і більшість працівників міської ради продовжують працювати, щоб забезпечити більш-менш нормальні умови для життя мешканців громади.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Внаслідок обстрілів у місті зруйновано багато адміністративних будівель, у тому числі й міськраду, яка залишилася без електрики, з вибитими вікнами.

- Найнеприємніше, це зруйновані житлові будинки у місті Пологи та селах. Міська рада здійснює складання актів, щоб надалі люди могли гарантовано отримати будь-яку допомогу на відновлення, – повідомив Коноваленко.

Жителів громади просять прибирати розбите скло, цеглу біля своїх будинків, щоб комунальники могли вивозити сміття на звалища. Мер також звернувся до чоловіків із проханням записатися в "народні дружини" та у світлий час доби патрулювати міста.

- Поліція на жаль не працює, мародери – це наше велике лихо. У місті залишилося багато об'єктів, які слід охороняти, – додав Коноваленко.

Станом на 31 березня всі комунальні служби продовжують працювати, проте у місті закінчується бензин та дизельне паливо. Аварійні бригади районних електромереж відновили десятки ліній електропередач, у тому числі на мінних полях.

Водоканал забезпечує водопостачання не цілодобово. Сміття з громади вивозять двічі на тиждень. Відновили постачання хліба. Практично по всій території міста немає проблем із покупкою борошна, проте її вистачить не багато.

Також повідомляється, що на території громади було роздано понад 7 тисяч продуктових наборів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах