У Запоріжжі завиють сирени: інструкція, що робити

У Запоріжжі завиють сирени: що робити.

У Запоріжжі завиють сирени: що робити. Фото: freepik.com

Події
23 лютого 2022 10:04

У Запоріжжі пройде щорічна перевірка систем оповіщення. Тож у середу, 23 лютого, у місті завиють сирени. Городян просять не панікувати та поставитися до цього з розумінням.

Про це повідомили в управлінні з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міськради.

Системи збираються перевіряти у середу, 23 лютого, з 13:50 до 14:00. А потім з 14:00 до 14:10 мають увімкнути електросирени з усним сполученням. Адже основним способом сповіщення городян про дії при загрозі чи виникненні надзвичайних ситуацій залишається передача інформації з радіо чи телебачення. А щоб привернути увагу населення в екстрених випадках перед початком передачі включаються сирени, а також інші сигнальні засоби.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Що робити, якщо ви почули сирену?

Сирени та уривчасті гудки підприємств та транспортних засобів означають сигнал цивільного захисту "увага всім". Почувши його, необхідно негайно увімкнути радіо або телевізор та прослухати повідомлення. Не вимикайте їх, щоб не пропустити нові повідомлення.

Якщо сирена не є навчальною, а ви знаходитесь вдома, то перекрийте газ, воду та відключіть усю електрику. Закрийте вікна та ущільніть їх.

Тримайте напоготові документи (паспорт, ІПН, свідоцтво про народження дітей, військовий квиток, документи про освіту, пенсійне посвідчення, права водія, трудову книжку), гроші, засоби зв'язку, аптечку, предмети особистої гігієни, запас води та їжі. Потім повідомте про небезпеку сусідам та родичам.

Дізнайтеся, де знаходиться найближче укриття – це може бути підвал, паркінг тощо. Якщо ви в цей момент перебуваєте на роботі або в громадському місці, то уважно прослухайте повідомлення та дійте згідно з планом.

Містянам рекомендують попередити про перевірку своїх знайомих та родичів, особливо літніх, щоб вони не лякалися та включили радіо чи телевізор.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах