У мешканця Запорізької області лікарі виявили під шкірою жахливого паразита

У мешканця Запорізької області лікарі виявили під шкірою страшного паразита.

У мешканця Запорізької області лікарі виявили під шкірою страшного паразита. Фото: zt.com.ua

Події
18 лютого 2022 15:45

Мешканець Мелітополя виявив у себе новоутворення. Як з'ясували лікарі, під шкірою у хлопця знаходився моторошний двосантиметровий хробак.

Хлопець звернувся до лікарні зі скаргою на новоутворення у галузі правого плеча, в якому під час ультразвукового дослідження фахівець помітив рух. Як виявилося, у руці зростав хробак, про це повідомили у ТМО "Багатопрофільна лікарня"   інтенсивних методів лікування

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Хірурги видалили новоутворення та на мікропрепараті виявили паразита білого кольору. Виявилося, що всередині був двосантиметровий хробак.

Медики відзначають, що це захворювання називається дирофіляріозом і цього року це вже другий випадок у Мелітополі.

Дирофіляріоз – це гельмінтоз, інакше глистна інвазія, що викликається круглими хробаками – нематодами . Заразиться можна через укуси комах, найчастіше, комарів будь-якого виду, навіть того, який живе в підтоплених підвальних приміщеннях і кусає людину в холодну пору року.

Локалізація гельмінта дуже різноманітна: орган зору (приблизно у 40% хворих), обличчя, голова, тулуб, кінцівки, ротова порожнина, молочні залози, пупок, статеві органи та навіть лімфатичні вузли.

Зараження людини відбувається трансмісивним шляхом через укуси комарів, заражених інвазійними личинками дирофілярій. Джерелом зараження комарів зазвичай є інвазовані домашні собаки, а також кішки, рідше дикі тварини.

Як зазначають у ЗОЛЦі, основною профілактикою при дирофіляріозі, як у тварин, так і у людей, залишається захист від укусів комарів. Для таких цілей існує велика кількість препаратів, що відлякують комарів та мошкару; ефективне використання електрофумігаторів з інсектицидними таблетками або рідинами, інсектицидних спіралей; рекомендується використання одягу, який максимально захищає від укусів комах, особливо у вечірній час; засічення вікон та дверей у приміщеннях. Для собак та кішок можна рекомендувати різні види нашийників. Комплекс запобіжних заходів при дирофіляріозі включає лікування тварин (собак, кішок), боротьбу із переносником, що здійснюються підприємствами всіх форм власності.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах