У Запоріжжі на острові Хортиця змінять інфраструктуру парків

У Запоріжжі на острові Хортиця змінять інфраструктуру парків

У Запоріжжі на острові Хортиця змінять інфраструктуру парків Фото: facebook.com/alexey.tolmachov

Події
18 лютого 2022 12:29

У Запоріжжі очікується збільшення кількості туристів через зміни паркових зон на Хортиці. У парках планують покращити інфраструктуру.

Так, для мешканців Запоріжжя очікуваною локацією заповідника є парки, бо саме на острові запорожці люблять відпочити та насолодитися природою заповідника.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Наразі городяни використовують Хортицю як парк, але при цьому в ньому мало інфраструктури. За часів радянського союзу на території заповідника було збудовано багато баз відпочинку, землі використовували під сільське господарство. Експерти провели дослідження та з'ясували, що для того, щоб зберегти природу та пам'ятники острова, необхідно їх наголосити, пише "Індустріалка".

Читайте також:

Для цього паркові зони острова планують розчистити від заростей, хащ і додати інфраструктуру в тих місцях, де вже була і додати нового, щоб воно було в гармонії з природою.

Варто зазначити, що на острові Хортиця є чотири основні паркові зони. Це парк Шевченка, який знаходиться неподалік історико-культурного комплексу "Запорізька Січ". Хортицький лабіринт біля колишнього піонертабору "Чайка". Дендропарк дорогою до кінного театру. Система алей та дендропаркова зона в районі санаторію-профілакторію "Дніпроспецсталь".

Проте за багато років не було системних зусиль щодо впорядкування паркових зон, що привело все до такого стану, який запорожці мають на сьогоднішній день.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах