На Запоріжжі йде операція порятунку восьми рибалок

На Запоріжжі йде операція порятунку восьми рибалок.

На Запоріжжі йде операція порятунку восьми рибалок. Фото: zp.dsns.gov.ua

Події
16 лютого 2022 11:11

Сьогодні вранці, 16 лютого, надійшло повідомлення про НП в Енергодарі – на лід прогулянкового каналу вийшли рибалити рибалки.

Як повідомили у прес-службі ДСНС, незважаючи на попередження рятувальників та прогнози гідрометцентру, група людей вийшла на лід, товщина якого склала лише 3 сантиметри.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

На місце події прибули рятувальники та співробітники поліції, які намагаються вмовити рибалок покинути лід, але поки що безуспішно. До рятувальної операції залучено катер на повітряній подушці "Марс 700". Операція із порятунку триває.

Vgorode просить місцевих жителів не ходити не замерзлу річку, поки лід на ній не встиг стати міцним через недостатньо холодну погоду. Раніше ми писали, що взимку перед походом до водойми для риболовлі та прогулянки потрібно дотримуватися наступних правил безпеки:

  • товщина льоду для одного пішохода повинна бути не менше 7 сантиметрів (він відрізняється зеленуватим відтінком), при цьому біля витоків річок товщина слабшає через течію води;
  • відстань між лунками має бути не менше 20 сантиметрів, якщо пробивати їх в тому самому місці – лід може тріснути;
  • необхідно брати з собою мотузку не менше 15 сантиметрів і довгу палицю, щоб зуміти допомогти вибратися з водоймища впав туди людині.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах