Стало відомо, де у Запоріжжі відкриють Центр сучасного мистецтва

Стало известно, где в Запорожье откроют Центр современного искусства

Стало известно, где в Запорожье откроют Центр современного искусства - фото: zaporizhzhia.city

Події
14 лютого 2022 09:14

У Запоріжжі Центр сучасного мистецтва відкриють у колишньому будинку Бадовського. Кілька років тому в цій будівлі ще була студентська поліклініка.

Будинок знаходиться за адресою – проспект Соборний, 59. Як розповіла директор департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Катерина Симонова, про Центр сучасного мистецтва вона мріяла п'ять років, і ось до кінця року буде чим порадувати запорожців, пише "Індустріалка".

Будинок колишньої поліклініки всередині -Будинок колишньої поліклініки всередині - фото: hronologia.zp.ua

Зазначимо, що це будинок – історичне. Раніше воно належало Якову Бадовичу. З 1918 до 1961 року там був революційний штаб більшовиків. Після цього близько 15 років будівля була обласним краєзнавчим музеєм. У 1977 році там була студентська поліклініка, яка працювала доти, доки будинок не взяли на реконструкцію. Почалася вона 2016-го. Наразі там все ще ремонтні роботи.

Нагадаємо, у Запоріжжі на якийсь час закривався Обласний краєзнавчий музей через те, що захворіли співробітники. Наразі він працює.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах