Окупаційному очільнику Запорізької АЕС повідомили про підозру

Окупаційному очільнику Запорізької АЕС повідомили про підозру.

Окупаційному очільнику Запорізької АЕС повідомили про підозру. Фото: kosatka.media

Суспільство
21 березня 2023 14:18

Так званий "директор" Запорізької атомної електростанції отримав підозру. Колаборант брав участь у "легалізації" злочинного захоплення ворогом Запорізької АЕС. Колишнього співробітника підприємства підозрюють у пособництві РФ.

Як повідомили у Службі безпеки України, колишньому співробітнику одного з підприємств атомної енергетики України повідомлено про підозру за фактом  пособництва державі-агресору.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, Юрій Чернічук, який до тимчасової окупації Енергодару займав посаду заступника головного інженера, залишився в окупованому місті, пішов на співпрацю з ворогом та запропонував свою допомогу у війні проти України.

Погодившись на призначення першим заступником директора так званої "Эксплуатирующей организации Запорожской АЭС" – директором так званої "Запорожской атомной электростанции", добровільно надавав допомогу державі-агресору з реалізації злочинного указу президента РФ, яким Запорізька АЕС  віднесена до суб’єктів російського енергетичного ринку.

Також Чернічук був "гостем" на російських пропагандистських телеканалах, де він заперечував факти російських обстрілів української АЕС.

Крім цього, задокументовано злочинну діяльність російського блогера – Артемія Лебедєва, який у червні 2022 року незаконно потрапив на територію Запорізької атомної електростанції.

Там відзняв замовний репортаж для кремлівських медіаресурсів щодо захоплення енергооб’єкта та "розганяв" його через свою півмільйонну аудиторію у соцмережах.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах