У Запоріжжі затримали російського льотчика, який міг коригувати вогонь по ЗСУ

У Запоріжжі затримано російського льотчика, який міг коригувати вогонь по ЗСУ.

У Запоріжжі затримано російського льотчика, який міг коригувати вогонь по ЗСУ. Фото: dbr.gov.ua

Суспільство
06 травня 2022 16:03

Росіянин прибув до Запоріжжя напередодні повномасштабного вторгнення Росії в Україну та почав ховатися.

Як повідомили у прес-службі ДБР, 6 травня у Запоріжжі затримали російського військового, якого підозрюють у зборі інформації про військові об'єкти та коригування вогню з ЗСУ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

6 травня у ДБР заявили, що затримали у Запоріжжі російського військового, якого підозрюють у зборі інформації про військові об’єкти і коригування вогню по ЗСУ. ДБР і поліція провели спецоперацію по виявленню ворожої агентури серед громадян росії, які прибули на територію України напередодні широкомасштабного вторгнення. 

Правоохоронці отримали інформацію щодо російського військового льотчика, який останніми роками почав відвідувати родичів у Запоріжжі. Росіянин прибув в Україну 8 лютого. Після російського вторгнення він почав переховуватися, а його матір розповідати, що не бачила сина майже рік. Затриманий представлявся пенсіонером цивільної авіації, однак у ДБР є інформація щодо його приналежності до російської армії.

В Запорожье задержали вражеского летчика-корректировщика огня.В Запорожье задержали вражеского летчика-корректировщика огня. Фото: dbr.gov.ua

- Зібрані дані можуть свідчити про те, що росіянин заїхав до України як так звана «консерва» аби займатися диверсійно-розвідувальною діяльністю та коригувати вогонь військових рф по об'єктах стратегічного значення Збройних сил України та територіальної оборони, зливання даних щодо їх переміщення, розташування блокпостів, дислокації батальйонів Збройних сил України та територіальної оборони, – повідомили у ДБР. 

Затриманого готуються передати до СБУ. 

Россиянин прибыл в Запорожье еще 8 февраля.Россиянин прибыл в Запорожье еще 8 февраля. Фото: dbr.gov.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах