Отримай відповідь: чи правда, що з 1 січня 2024 року подорожчає електроенергія на 15%

Отримай відповідь: чи правда, що з 1 січня 2024 року подорожчає електроенергія на 15% -

Отримай відповідь: чи правда, що з 1 січня 2024 року подорожчає електроенергія на 15% - фото: Witthaya Prasongsin, gettyimages.com

Комуналка
17 листопада 2023 13:38

У Телеграм-каналах почали розповсюджувати інформацію про те, що з 1 січня 2024 року в Україні нібито підвищать вартість електроенергії на 15%. Посилаються при цьому на голову НКРЕКУ Костянтина Ущаповського. Стало відомо, що це неправда.

Як повідомили у Нацкомісії, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, повідомлення про підвищення пішли після публікації інтерв'ю Ущаповського виданню "Економічна правда" із заголовком "Чому потрібно готуватися до підвищення цін на електроенергію".

В інтерв'ю глава НКРЕКУ сказав так: "Моя особиста думка, що до успішного завершення осінньо-зимового сезону не може бути й мови про підвищення тарифів".

Проте адміністратори телеграм-каналів вирвали з контексту та спотворили слова Ущаповського, написавши: "вартість електричної енергії для населення може збільшитися на 15%, до 3 гривень за кВт*год" або "нібито підвищення ціни на електроенергію для населення відбудеться з 1 січня наступного року ".

Ці пости – неправдиві. У НКРЕКУ вказали свою чітку позицію – питання підвищення тарифів для населення на електроенергію до кінця проходження опалювального періоду поки не стоїть.

Нагадаємо, раніше ми писали поради, що потрібно зробити, щоб мінімізувати збитки від можливого блекауту цієї зими.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах