В обленерго зазначають, що у Запоріжжі не запловано відключень світла

В обленерго зазначають, що у Запоріжжі не запловано відключень світла.

В обленерго зазначають, що у Запоріжжі не запловано відключень світла. Фото: pixabay.com

Комуналка
20 жовтня 2022 11:01

У зв’язку з напруженою ситуацією, що склалася в українській енергосистемі через постійні обстріли окупаційними військами РФ об’єктів електроенергетики по всій Україні сьогодні введений графік обмеження споживання електроенергії з 07:00 до 22:00. В "Запоріжжяобленерго" повідомили, що у місті не заплановано відключень світла.

Відключень електроенергії у Запоріжжі наразі не заплановано, але конче необхідно, аби кожен споживав сьогодні якомога менше електроенергії. Це стосується як великих підприємств, установ та організацій, так і середнього та малого бізнесу, а також населення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Сьогодні протягом дня, з 07:00 до 22:00, намагайтеся не користуватися енергоємними електроприладами, або ж максимально обмежте користування ними. Такі кроки допоможуть стабілізувати ситуацію в енергосистемі та дозволять уникнути аварійних відключень електроенергії, – закликають енергетики.

На ранок 20 довтня у Запоріжжі мають місце 5 одиничних відключень.

Загалом станом на ранок 20 жовтня без енергопостачання залишаються 26 831 споживачів у 78 населених пунктах Запорізької області (за винятком Василівського, Михайлівського, Бердянського, Приморського, Мелітопольського, Якимівського, Веселівського, Токмацького, Кам’янськоДніпровського, Більмацького та Розівського районних відділень):

  • Гуляйпільські електромережі – 11 828 абонентів;
  • Оріхівські електромережі – 13 686 абонентів;
  • Степногірська дільниця (Запорізькі районні електромережі) – 1 312 абонентів;
  • Запорізькі міські електромережі – 5 абонентів.

Енергетики закликають:

  • звести до мінімуму користування електрикою з 07:00 до 22:00,
  • не включати одночасно кілька потужних електроприладів; рідше кип'ятити чайник, а частіше використовувати термос,
  • вимикати світло, якщо у приміщенні нікого немає,
  • обігрівачами, пральними машинами, бойлерами, посудомийками та іншими енерговитратними приладами користуватися вночі, коли споживається менше енергії. 

Нагадаємо, що у компанії повідомили, що наразі "Запоріжжяобленерго", як і будь-які інші компанії-оператори систем розподілу, не має права надавати детальну інформацію щодо причини відсутності знеструмлення або робіт, які виконуються, в режимі реального часу. Це заборонено чинними нормативними актами з міркувань безпеки, аби не наражати на ризик як фахівців, так і власне електромережі, адже наразі об’єкти енергетики – одна з ключових мішеней для обстрілів окупантами.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах