У "Запоріжжяобленерго" пояснили періодичні відключення електроенергії

У "Запоріжжяобленерго" пояснили періодичні відключення електроенергії.

У "Запоріжжяобленерго" пояснили періодичні відключення електроенергії. Фото: delo.ua

Комуналка
07 жовтня 2022 10:09

Останніми днями мешканці деяких районів Запоріжжя скаржаться на періодичні відключення електроенергії та відсутність інформації щодо їх причини. Стало відомо, чому так відбувається.

Як пояснили у "Запоріжобленерго", дійсно, упродовж останнього тижня у Запоріжжі є перебої з енергопостачанням. Це через пошкодження, яких зазнали місцеві електромережі під час ракетних обстрілів місту окупаційними військами РФ наприкінці вересня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Втім, деяке обладнання все ще потребує ремонту, аби не виникло нових аварійних ситуацій. Саме із цими невідкладними роботами і пов’язані періодичні короткострокові перерви в електропостачанні частини містян. Але якщо обладнання не відновити повністю, то воно може вийти з ладу та спричинити набагато триваліші і масовіші відключення.

- Також звертаємо увагу, що від початку повномасштабного вторгнення рф діє мораторій на планові ремонтні роботи, тож абсолютно всі перерви в електропостачанні, що виникають, пов’язані виключно із аварійними ситуаціями або їх попередженням. Жодних інших причин немає, – повідомили у "Запоріжжяобленерго".

У компанії повідомили, що наразі "Запоріжжяобленерго", як і будь-які інші компанії-оператори систем розподілу, не має права надавати детальну інформацію щодо причини відсутності знеструмлення або робіт, які виконуються, в режимі реального часу. Це заборонено чинними нормативними актами з міркувань безпеки, аби не наражати на ризик як фахівців, так і власне електромережі, адже наразі об’єкти енергетики – одна з ключових мішеней для обстрілів окупантами.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах