У Запоріжжі більше не буде гарячої води

У Запоріжжі більше не буде гарячої води.

У Запоріжжі більше не буде гарячої води. Фото: depositphotos.com

Комуналка
28 липня 2022 09:25

У Запоріжжі більше не відновлять централізоване постачання гарячої води. Таке рішення ухвалили вчора, 27 липня, на сесії депутати Запорізької міської ради.

Тепер питання про наявність гарячої води у своєму будинку самостійно вирішуватиме кожен мешканець Запоріжжя. Виконувач обов'язків міського голови Анатолій Куртєв пояснив, що відключення гарячої води розвантажить міську скарбницю, сімейний бюджет споживачів та заощадить 15% природного газу, необхідного для опалення будинків.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- 56% мешканців Запоріжжя вже не користуються цими послугами. Більшість використовує у своєму побуті бойлери та водонагрівачі. По-друге, ми підрахували та отримали дані, що людина, яка має бойлер, витрачає 7 тисяч 300 гривень на рік, а людина, яка користується централізованим водопостачанням, витрачає 12-16 тисяч гривень на рік, – заявив Куртєв.

Депутат Запорізької міськради від партії "Слуга народу" Регіна Харченко додала, що гарячою водою в Україні забезпечують лише два міста – Київ та Запоріжжя.

Враховуючи, що багато людей просто не мають фінансової можливості придбати та встановити бойлер, для цього було прийнято рішення виділити по шість тисяч гривень соціально незахищеним категоріям населення.

Раніше гарячу воду городянам відключили у травні. 9 червня, концерн "Міські теплові мережі" поінформував, що гаряче водопостачання припинено до 20 серпня, а на той час вестимуться роботи на аварійних ділянках водопроводу. Тривалий термін робіт адміністрація концерну пояснювала воєнним станом.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах