Що буде, якщо запорожці не встигнуть повірити лічильники до закінчення терміну

Що буде, якщо запорожці не встигнуть повірити лічильники до закінчення терміну

Що буде, якщо запорожці не встигнуть повірити лічильники до закінчення терміну - фото: t.me/kurtievofficial

Комуналка
22 липня 2022 14:45

Багато запорожців почали цікавитися, що буде, якщо термін перевірки водомірів вже закінчився або ось-ось закінчиться, а вони не можуть повірити їх у встановлений термін. Наприклад, тому що перебувають закордоном. Секретар міськради повідомив, що під час війни квартирні лічильники можна не повіряти.

За словами Анатолія Куртьова, якщо термін повірки лічильників завершується у період воєнного або надзвичайного стану та протягом місяця після їх скасування чи припинення, то попереднє повірочне свідоцтво буде дійсним протягом воєнного або надзвичайного стану та через три місяці після їх скасування. Ця норма прописана у постанові Кабміну

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тому в цей період "Водоканал" та "Міські теплові мережі" не зніматимуть з обліку лічильники. Оплату за комунальні послуги нараховуватимуть не за середньою нормою, а за показниками водомірів.

Тому, щоб отримувати коректні нарахування у платіжках, людям потрібно вчасно щомісяця передавати показники лічильників.

Якщо людина поїхала і в квартирі ніхто не живе, показники потрібно все одно передавати в онлайн-форматі. Для цього потрібно надавати щоразу ту ж цифру, яка була на лічильнику в момент, коли людина залишила житло.

Якщо людина не надаватиме показники, то:

  • перші три місяці плата щомісячно нараховуватиметься за середньою нормою споживання по вашій квартирі;
  • після трьох місяців – відповідно до кількості людей, зареєстрованих у квартирі та за затвердженими нормами споживання на одну особу;
  • після повернення людина повинна буде подати показники лічильника, а комунальники зробити перерахунок відповідно до них.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах