Куди піти у Запоріжжя на святкових віхідних з 12 по 14 квітня 2024 року: афіша заходів.
Диван зачекає: чим зайнятися у Запоріжжі у п'ятницю ввечері та на вихідних
Дозвілля та їжа
11 квiтня 16:50
Куди піти у Запоріжжя на святкових віхідних з 12 по 14 квітня 2024 року: афіша заходів. Фото: pexels.com

Вже час планувати, чим займатиметеся цього вікенду. Vgorode зібрав цікаві заходи, що відбудуться у Запоріжжі з 12 по 14 квітня 2024 року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вистава "Все про жінок"

Вистава "Все про жінок".
Вистава "Все про жінок". Фото: teatrmolodi.zp.ua

Як про любов, так і про жінок сказано вже багато, але завжди є що додати. Комедія з добрим гумором, дуже виразно і яскраво, відверто та з любов’ю розповідає про жіноцтво. Майже дивовижно на сцені з’являються жіночі іпостасі-сутності: дівчина-молодиця-жінка, мати-донька-онука-бабуся. Одна живе в іншій. Вони взаємопов’язані, перетікають і зберігаються одна в одній. На глядачів очікує радість упізнавання: о, так! Ми (вони) можемо (можуть) бути такими, і такими буваємо (бувають)! Та раптом відкривається щось потаємне... І кожна суть викликає жвавий сміх і добру усмішку.

Де: Запорізький академічний обласний театр юного глядача

Коли: 12 квітня, 16:00

Скільки коштує: 90-150 гривень

Дитяча вистава "Одного разу в лісі"

Дитяча вистава "Одного разу в лісі".
Дитяча вистава "Одного разу в лісі". Фото: teatrmolodi.zp.ua

Це історія про пташеня, який пустився самостійно освоювати світ. Але на шляху завжди можна зустрітися не тільки з добрими істотами, але і з підступними і злими. Звичайно, на допомогу пташеня вчасно прийдуть мама і тато.
 
Вистава на екологічну тему захопить дітей грою акторів, фантазією, інтерактивом і змусить задуматися про те, що природу необхідно берегти і про те, що кожен відповідає за те, яким ми залишимо Землю нащадкам.

Де: Театр молодого глядача (театр Молоді)

Коли: 13 квітня, 11:00

Скільки коштує: 100 гривень

Цирк "Шоу-WOW"

Цирк, цирк, цирк - фото zaporizhzhia.city
Цирк, цирк, цирк - фото zaporizhzhia.city

Програма виконана в найкращих традиціях українського цирку та неповторного українського гумору, що, в такі важки для нашої країни часи і підкреслює внутрішню силу нашого народу.

Жонглери, акробати, илюзіонисти, дресирувальникі, фігурісти і, звичайно, клоуни. Це, та багато іншого чекає на глядачів вже із цієї суботи.

Де: Запорізький державний цирк

Коли: 13 та 4 квітня, 12:00 та 16:00

Ціна: 100-400 гривень

П'єса "Чай з м'ятою або лимоном"

Чай з м'ятою чи лимоном.
Чай з м'ятою чи лимоном. Фото: magara.zp.ua

П'єса створена двома авторами Даніелем Наварро та Патріком Одекером і це одна з найуспішніших французьких комедій за останні 25 років. Написана на початку 90-х комедія зіграна тисячі разів у різних театрах світу, а в 2011 році була удостоєна вищої театральної нагороди Франції - премії Мольєра, як найкраща комедійна вистава.

"Чай з м'ятою або лимоном" – приклад ситуації "театр у театрі". Спочатку ми бачимо трупу, яка репетирує за кілька днів до прем'єри бульварну п'єсу епохи кінця 19 століття, в якій задіяно "класичний" набір героїв – джентльмен-грабіжник, злодій, коханець, віддана людина, слуга.

Протягом розвитку подій у п'єсі перед нами постають актори театральної трупи, відносини між якими "наелектризовані" так, що "летять іскри" буквально.

Французькі критики попереджають, що на цій виставі необхідно приготувати носові хустки, тому що ви плакатимете від сміху від початку і до самого фіналу.

Де: Музичний обласний драматичний театр ім. В.Г. Магара

Коли: 13 квітня, 16:00

Скільки коштує: 100-220 гривень

Тато в павутинні

Вистава "Тато в павутині".
Вистава "Тато в павутині". Фото: magara.zp.ua

Це не лише вистава, а цілий подарунок любителям гумору!

Гумористична постановка від відомого англійського актора та драматурга Реда Куні. У цій виставі Джон Сміт це - дуже одружений таксист. Має двох дітей, які виросли в різних сім'ях. Його дочка та син познайомилися через інтернет та планують побачитися. Але як тепер тато виплутуватиметься з цієї павутини, яку сам колись сплів? Під час вистави ви поринете та відчуєте на собі всі фарби та почуття головних героїв, які не залишать вас байдужими, і в той же час інтрига не розкриється до останньої секунди вистави.

Де: Театр молодого глядача (театр Молоді)

Коли: 13 квітня, 16:00

Скільки коштує: 100-250 гривень

Сучасна казка-притча "Людожерчик"

Сучасна казка-притча "Людожерчик".
Сучасна казка-притча "Людожерчик". Фото: magara.zp.ua

Сучасна казка-притча для дорослих за мотивами п’єси С.Лебо

Мати та 6-річний син самотньо живуть у лісі. Мама годує дитину овочами, не тримає речей червоного кольору й робить все, щоб не спровокувати прояви, м'яко кажучи, поганої спадковості сина. Його батько, який давно зник, був людожером. І тому перший похід до школи стає для дитини шоком. Глядач теж не відразу розуміє, що не по роках високий першокласник - наполовину людожер.

Щоб стати людиною хлопчик береться пройти три випробування - провести певний час із півнем (до речі, на прем’єрі буде живий птах), вовком та маленькою дівчинкою (по черзі), не завдавши їм шкоди. Формально випробування він пройде, але є нюанси.

"Це не казка, а, швидше, притча про боротьбу людини із самим собою, про силу подолання. У кожному з нас живе людина і звір, і між ними йде вічна боротьба", – пише про "Людожерчика" Сюзанн Лебо.

І взагалі в цій п'єсі можна знайти масу прихованих і не дуже смислів та психологічних асоціацій, наприклад, із важким дорослішанням

Де: Музичний обласний драматичний театр ім. В.Г. Магара

Коли: 14 квітня, 16:00

Скільки коштує: 100-220 гривень

Вистава Ladies’ Night

Вистава Ladies’ Night.
Вистава Ladies’ Night. Фото: theatre.com.ua

Шестеро давніх друзів виявилися безробітними - закрився місцевий металургійний комбінат. Грошей немає, роботи не передбачається, в сім'ях розлад. Що робити? Котитися повільно в прірву? І тут на очі потрапляє оголошення про виступи для дам - вхід 200 доларів. Нічого собі! Це ж скільки можна отримати? З сміху і приколів виникає божевільна ідея - створити з бригади металургів групу, танцюючу стриптиз! Ніхто з них ніколи не танцював. Навчитися, перетворитися і потім вийти на публіку?! Маячня! А може все-таки спробувати?

Де: Запорізький академічний обласний театр юного глядача

Коли: 14 квітня, 16:00

Скільки коштує: 100-250 гривень

Вистава "Конотопська відьма"

Вистава "Конотопська відьма"
Вистава "Конотопська відьма"

Блискуча комедія Григорія Квітки-Основ’яненка.

Сатира, гумор та бурлеск тут поєднуються з блискучим професіоналізмом знавців фольклористів-акторів театру "Берегиня".

Дотепними жартами та містичними подіями наповнені пригоди сотника Забрьохи та писаря Пістряка. А самі тільки прізвиська конотопських відьмочок змусять вас сміятися ще довго після вистави. Ми розкажемо про самодурство та здирство, які здатні загубити будь-яку гарну справу. А от чи притаманно це сучасній Україні, вирішувати вам.

Де: Запорізька обласна філармонія ім. Глінки

Коли: 14 квітня, 18:00

Скільки коштує: 250-500 гривень

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах