У Запоріжжі в маршрутках може з’явитись безконтактна оплата

У Запоріжжі в маршрутках може з’явитись безконтактна оплата. || Фото: pixabay.com

Сьогодні, 18 червня, в Запорізькій міській раді відбулася апаратна нарада, на якій обговорювали можливість запровадження безконтактної оплати проїзду не лише в комунальному транспорті, а й у маршрутках.

За словами виконуючої обов'язки мера Запоріжжя Регіни Харченко, запровадження обов’язкової системи оплати вартості проїзду в електронному форматі є одним із важливих питань. Так само, як і залучення приватних перевізників, які мають також забезпечити електронну форму оплати проїзду.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В якому вигляді це буде реалізовано та чи буде – питання.

Зазначимо, що міська влада неодноразово підіймала питання про запровадження електронної оплати в маршрутках. Наприклад, Володимир Буряк обіцяв, що у 2019 році в Запоріжжі запровадять електронний квиток, однак зміни так і не відбулися.

Раніше ми писали, що скоро у міському електротранспорті мають з’явитися валідатори, завдяки яким можна буде сплатити за проїзд безконтактно.

На сайті міськради опублікували рішення в якому вказано, що завдяки валідаторам вдасться ефективно розподіляти кошти на покриття відшкодування перевезення пільговиків тощо. Конкурсний відбір триватиме від місяця до півтора.

Нагадаємо, що з 10 червня у Запоріжжі почав діяти новий тариф на проїзд у комунальному транспорті.

Зауважимо, що для пільговиків, проїзд у комунальному транспорті залишатимуться безкоштовним. Більш детально про пільговий проїзд можете прочитати за цим посиланням.

Последние новости