У Запоріжжі повернуть платний проїзд у тролейбусах та трамваях: скільки коштуватиме

У Запоріжжі повернуть платний проїзд у тролейбусах та трамваях: скільки коштуватиме.

У Запоріжжі повернуть платний проїзд у тролейбусах та трамваях: скільки коштуватиме. Фото: zaporizhia_transport

Транспорт та інфраструктура
04 червня 14:46

З початку повномасштабного вторгнення в Запоріжжі запровадили безкоштовний проїзд в трамваях і тролейбусах, проте вже зовсім скоро проїзд в електротранспорті - тролейбусах та трамваях - знову зроблять платним.

Так, вже з 10 червня в Запоріжжі повернуть платний проїзд в електротнаспорті. Таке рішення прийняли на засіданні міськвиконкому Запорізької міської ради.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вартість проїзду в електротранспорті становитиме 10 грн. В якості "бонусу" - проїзд у великих автобусах коштуватиме так само, тобто, він подешевшає на 2 гривні.
Необхідність цього пояснюють тим, що щороку з бюджету виділяються чималі кошти на утримання КП "Запоріжелектротранс". Але цих грошей все одно не вистачає на ремонти рухомого складу, тож, як наслідок - транспорту в місті стає дедалі менше.

Таким чином, в автобусах тариф на перевезення пасажирів можуть зменшити з 12 гривень до 10, а в електротранспорті - підвищити з 6 гривень до 10 в порівнянні з тарифом до повномаштабного вторгнення.

Для пільгових категорій пасажирів безкоштовний проїзд в комунальному транспорті збережеться.

Питання відновлення платного проїзду в електротранспорті та нової вартості проїзду в комунальному транспорті планують винести на затвердження виконавчого комітету міської ради. 

Зазначимо, що нові тарифи почнуть діяти з моменту публікації відповідного рішення на сайті Запорізької міськради (на цей час його ще не опублікували).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах