Збитки для екології Запоріжжя через війну перевищили 40 мільйонів гривень

Збитки для екології Запоріжжя через війну перевищили 40 мільйонів гривень. || Фото: zp.gov.ua

Сума збитків у жовтні 2023 року через засмічення природного середовища Запоріжжя внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну перевищила 40 мільйонів гривень.

Як повідомили в управлінні з питань екологічної безпеки Запорізької міськради, інформація про розміри збитків для земельних ресурсів включає в себе і події, які відбулися протягом 2022 року. Це пов’язано з тривалим збором та аналізом інформації, яка враховувалася під час розрахунків.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, повна сума розрахованих збитків внаслідок засмічення земельних ресурсів Запоріжжя становить 40 300 842,76 гривень. А сума збитків внаслідок забруднення земельних ресурсів - 6 275 321,27 гривень. Збитки, завдані атмосферному повітрю, у жовтні 2023 року не розраховувались.

В управлінні також нагадали, що засміченими вважаються землі, якщо на відкритому ґрунті наявні сторонні предмети та сміття, яке вже призвело або може призвести до забруднення навколишнього середовища.

Забруднені землі – ті, в складі яких виявлено негативні зміни, що сталися в результаті впливу сторонніх чинників.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав про те, що у Запорізькій ОВА повідомили про нераціональне використання майже 2 мільйонів гривень в екологічній сфері. 

Последние новости